Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Hokej

Graňák sa vrátil do Švédska, po 5 rokoch si opäť oblečie dres Rögle

Na archívnej snímke obranca Dominik Graňák počas tréningu na ľade. Foto: TASR/Pavol Neubauer

Za Slovensko odohral už desať svetových šampionátov, v roku 2012 v Helsinkách vybojoval s národným tímom zisk strieborných medailí.

Rögle 12. júna (TASR) - Slovenský hokejista Dominik Graňák sa opäť vrátil do Švédska. Na dvojročnej spolupráci sa dohodol s klubom Rögle BK, ktorý v piatkových popoludňajších hodinách potvrdil angažovanie skúseného obrancu.

Graňák odštartoval uplynulú sezónu po dlhej prestávke v Linköpingu. Návrat na klziská po niekoľkých mesiacoch rekonvalescencie však 32-ročnému zadákovi nevyšiel a po novom roku sa rozhodol prestúpiť do Švajčiarska. Ani v tíme Friboug-Gottéron sa mu ale nedarilo podľa predstáv, no udržal sa s ním v najvyššej NLA. Po menej úspešnej sezóne sa opäť vrátil do Rögle, v ktorom predtým pôsobil už v ročníku 2009/2010. "Graňák prinesie do tímu veľa skúseností. Je veľmi ambicióznym a profesionálnym hráčom. Tí, ktorí tu boli počas jeho uplynulého pôsobenia v klube, povedali, že to je fantastický človek. Veľmi sa mu tu páčilo a mal záujem sa vrátiť," povedal pre hd.se Anders Carlsson, športový riaditeľ klubu.

Graňák odštartoval kariéru v Slavii Praha, odkiaľ sa v roku 2007 presunul do Färjestadu. S ním vybojoval už o rok neskôr majstrovský titul, odišiel do Rögle a následne do KHL. V štyroch sezónach v drese Dinama Moskva dvakrát zodvihol nad hlavu Gagarinov pohár. Za Slovensko odohral už desať svetových šampionátov, v roku 2012 v Helsinkách vybojoval s národným tímom zisk strieborných medailí.