Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Hokej

Hokejová ikona Jágr: S láskou dokážeš všetko, čo si praješ

Hokejista Jaromír Jágr po nočnom kondičnom tréningu v posilňovni hľadí do zrkadla. Foto: FB Jaromír Jágr

Jeden z najlepších hokejistov sveta predviedol na sociálnej sieti hlboké vyznanie.

Bratislava 14. októbra (Teraz.sk) - Ikona svetového hokeja, český útočník Jaromír Jágr sa na sociálnej sieti vyznal z lásky k športu. Svoju stať o vášni trénovať napísal v hlbokú nočnú hodinu. "Je 11:15 v noci. Väčšina ľudí už asi spí a ja s 15 kilovou vestou dokončujem posledné cvičenie," začal Jágr svoju spoveď pred hokejovou rodinou, ako volá svojich fanúšikov.

"Usadám na lavicu, aby som si odpočinul a zahľadím sa do zrkadla. Po chvíľke mi napadne otázka. Stojí ti to ešte za to? Bohužiaľ, nedokážem jednoznačne odpovedať. Naozaj neviem. Premýšľam ďalej ...," opísal svoje myšlienky jeden z najlepších hokejistov sveta.

Jaromír Jágr hrá vo veku 42 rokov špičkový hokej v klube NHL New Jersey Devils. Priznáva, čo všetko svojej vášni obetoval. "Si sám, bez rodiny, drieš ako kôň, nikto na tebe doma nečaká - hmmm, to neznie veľmi nádejne , hovorím si..... a hneď mi napadá ďalšia otázka....A prečo to teda robíš? ....."

Jaromír Jágr
Foto: TASR/AP
Tu však hokejista z najvyššich poschodí hviezd tohto športu nachádza odpoveď okamžite. "Pretože to milujem. Áno, znova som se presvedčil, že LÁSKA je to najkrásnejšie , najsilnejšie a najúžasnejšie, čo človek môže pocítiť. Láska je najväčšia sila , láska je najlepší pohon, láska nepozná limit, s láskou dokážeš všetko, čo si praješ," emotívne zakončil svoje romantické vyznanie Jágr.






Prehľad najkrajších gólov Jaromíra Jágra v NHL:





Jaromír Jágr je rodákom a hokejovým odchovancom kladnianskeho hokeja, kde v súčasnosti už aj vlastní miestny klub rytierov. Do NHL bol draftovaný už v roku 1990 klubom Pittsburgh Penguins z prvého kola, v dvoch nasledujúcich sezónach získal s tučniakmi Stanley Cup. V zámorskej najvyššej súťaži hral aj za kluby Washington Capitals, New York Rangers, Philadelphia Flyers, Dallas Stars a Boston Bruins. Potom nakrátko zamieril do Kontinentálnej hokejovej ligy, kde obliekal dres Avangard Omsk. V roku 2013 sa vrátil do kolotoča NHL, aktuálne oblieka dres diablov z New Jersey. Je držiteľom dvoch zlatých a dvoch bronzových medailí z majstrovstiev sveta. Patrí k zlatým českým "hochom" z olymijského Nagana. Zo šampionátu pod piatimi kruhmi V Turíne si priviezol bronz. Na ostatných majstrovstvách sveta v bieloruskom Minsku ukončil reprezentačnú kariéru. Jeho fanúšikovia si pritom stále prajú, aby skutočný záver kariéry oslávil triumfom na svetovom šampionáte, ktorý bude hostiť jeho domovina na budúci rok.