Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Jánošík mieri podľa švédskych médií do IK Oskarshamn

Na snímke vpravo Peter Čerešňák a vľavo Adam Jánošík prichádzajú na zraz slovenskej hokejovej reprezentácie pred turnajom NaturEnergie Challenge 2019 vo Švajčiarskom meste Visp. V Bratislave 9.decembra 2019. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Slovenský reprezentant prišiel do Plzne v druhej polovici januára z Litvínova, za HC Škoda odohral v závere základnej časti 15 zápasov s bilanciou dva góly a tri asistencie.

Štokholm 27. apríla (TASR) - Slovenský hokejista Adam Jánošík by sa mohol sťahovať z Plzne do najvyššej švédskej súťaže. Dvadsaťsedemročný obranca sa podľa švédskych médií už ústne dohodol na spolupráci s IK Oskarshamn, posledným tímom uplynulej sezóny SHL.

Ako informoval portál isport.cz s odvolaním sa na web Barometern.se, zostáva doladiť už len posledné detaily hráčovej zmluvy. Spolu s Jánošíkom by mal do Oskarshamnu zamieriť aj český útočník Jan Ordoš z Liberca. "Rokujeme s mnohými hráčmi a agentmi, zatiaľ nie je nič jasné. Keď budeme mať prestupy hotové, zverejníme ich," povedal pre Barometern.se generálny manažér klubu Thomas Fröberg. Vyjasniť by sa malo najneskôr v piatok, keď sa v Česku otvorí hráčsky trh a kluby budú zverejňovať zmeny v kádroch. IK Oskarshamn síce skončil v základnej časti SHL 2019/2020 na poslednom 14. mieste, ale vedenie ligy po predčasne ukončenej sezóne v dôsledku pandémie koronavírusu zrušilo baráž a klub tak nevypadol do nižšej súťaže.

Slovenský reprezentant prišiel do Plzne v druhej polovici januára z Litvínova, za HC Škoda odohral v závere základnej časti 15 zápasov s bilanciou dva góly a tri asistencie. V minulosti na klubovej úrovni obliekal aj dresy Gatineau Olympiques v juniorskej QMJHL, HC Košice, Chomutova či Slovana Bratislava v KHL.