Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Kanadský obranca Guimond novou posilou Bratislava Capitals

Sacha Guimond (druhý zľava), archívne foto. Foto: TASR

Ďalšími dvoma hráčmi na skúške v iClinic Bratislava Capitals budú 23-ročný Švéd Filip Ahl a 25-ročný Američan Mitch Hults.

Bratislava 9. septembra (TASR) – Hokejový klub iClinic Bratislava Capitals získal do svojich radov kanadského obrancu Sachu Guimonda. Dvadsaťdeväťročný zadák má bohaté skúsenosti zo zámorských súťaží, ale aj z rakúskej EBEL ligy, pričom uplynulé tri sezóny pôsobil v HC Innsbruck.

„Prípravu sme začali iba s dvoma cudzincami, avšak vzhľadom na to, že trh so slovenskými hráčmi, pri ktorých by sme vedeli splniť ich finančné nároky, je už dlhšiu dobu prázdny, museli sme sa zamerať na kvalitných importov, ktorých ceny sú momentálne veľmi prijateľné,” povedal viceprezident a generálny riaditeľ klubu Dušan Pašek.

Ďalšími dvoma hráčmi na skúške v iClinic Bratislava Capitals budú 23-ročný Švéd Filip Ahl a 25-ročný Američan Mitch Hults.

„Filip Ahl prešiel všetkými mládežníckymi výbermi Švédska, pričom bol draftovaný Ottawou Senators. Ide o fyzicky dobre stavaného hráča s dobrým korčuľovaním. Mitch Hults má taktiež dobré fyzické parametre a o jeho kvalite okrem iného hovorí, že mal v roku 2017 podpísaný kontrakt s Anaheim Ducks," zhodnotil Pašek. Ako dodal, hráči sa pridajú k tímu po ukončení karantény.