Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Hokejisti Košíc začnú prípravu 19. mája, nové mená čoskoro

Košičanov čaká v ročníku 2014/2015 okrem účinkovania v slovenskej extralige aj pôsobenie v Lige majstrov. Východniari by sa mená svojich súperov mali dozvedieť počas MS v Minsku.

Košice 12. mája (TASR) - Hokejisti HC Košice začnú s prípravou na novú sezónu v pondelok 19. mája. Aktuálneho extraligového majstra čaká v nasledujúcom ročníku aj pôsobenie v Lige majstrov. Vedeniu klubu sa podarilo udržať v kádri väčšinu hráčov základnej zostavy a mená nových by sa mala verejnosť dozvedieť v najbližších dňoch.

"Letnú prípravu začneme v pondelok 19. mája v domácom prostredí. Pôvodný zámer bol začať už 15. mája, ale keďže sezóna bola dlhá a skončili sme ju až 21. apríla, po konzultácii s naším kondičným trénerom Danielom Kičurom sme pre regeneráciu a obnovu síl posunuli začiatok na 19. mája. Trvať bude do 30. júna a na ľad vykorčuľujeme 23. júla. V pláne máme odohrať dva až tri prípravné zápasy doma, potom sa v dňoch 13.- 15. augusta zúčastnime kvalitne obsadeného turnaja v Třinci," uviedol generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš.

Zmluvy po sezóne 2013/2014 skončili až sedemnástim hráčom základnej zostavy, no väčšina z nich zostáva v košickom tíme. "Naším cieľom bolo udržať majstrovský tím aj na budúcu sezónu, hoci dopyt po našich hráčoch, zvlášť po titule, je veľký. Dnes môžeme informovať našich fanúšikov, že sme podpísali nové kontrakty s Petrom Bartošom, Marekom Bartánusom, Jurajom Cebákom, Matejom Češíkom, Matejom Hinďošom, Petrom Sojčíkom, Gabom Spilarom, Michalom Šedom, Milanom Takáčom, Tomášom Kloučekom a Dušanom Pašekom," prezradil Bakoš v rozhovore pre webovú stránku HC Košice. Podľa slov generálneho manažéra pokračujú rokovania s novými hráčmi, ktorých mená vedenie klubu zverejní ešte pred začiatkom letnej prípravy, čiže v najbližších dňoch. S mužstvom pokračuje aj hlavný tréner Anton Tomko, no isté sú už tri odchody. "Brankár Rasťo Staňa bude pôsobiť v Sparte Praha. Budúcu sezónu už v drese Košíc neuvidíme ani Mareka Kolbu a Olivera Jokeľa, ktorým skončili zmluvy. Do letnej prípravy zaradíme aj našich hráčov z juniorky, obrancu Brijáka a útočníkov Markuša a Zikmunda," povedal Juraj Bakoš. Otázne je ďalšie pokračovanie Tomáša Marcinka i Radka Deyla, ktorí by sa nebránili zahraničnému angažmánu. Zatiaľ nejasné je aj zotrvanie Mareka Svatoša.

Košičanov čaká v ročníku 2014/2015 okrem účinkovania v slovenskej extralige aj pôsobenie v Lige majstrov. Východniari by sa mená svojich súperov mali dozvedieť počas MS v Minsku. "Budúci týždeň sa zúčastním vylosovania Ligy majstrov, ktoré sa uskutoční počas MS v Minsku. Po absolvovaní týchto podujatí budeme vedieť, čo všetko nás čaká hlavne po organizačnej a marketingovej stránke prípravy zápasov v Steel aréne," povedal Bakoš. Ciele Košičanov v slovenskej extralige budú opäť najvyššie. "Chceme dobre a dôstojne reprezentovať Košice a Slovensko v zápasoch CHL a v Tipsport extralige dosiahnuť finále," dodal generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš.