Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Hokej

Lašák klubový rekord neprekonal, inkasoval po viac ako 209 minútach

Na snímke brankár klubu Bílí Tygři Liberec Ján Lašák. Foto: TASR/František Iván

V nedeľňajšom zápase sa jeho séria skončila na 209 minútach a 13 sekundách, keď ho krátko pred polovicou zápasu prekonal pardubický útočník Petr Hubáček.

Liberec 31. októbra (TASR) - Slovenský hokejový brankár Ján Lašák v službách Liberca napokon neprekonal klubový rekord v počte extraligových minút bez inkasovaného gólu. V nedeľňajšom zápase sa jeho séria skončila na 209 minútach a 13 sekundách, keď ho krátko pred polovicou zápasu prekonal pardubický útočník Petr Hubáček.

Lašák vynuloval Mladú Boleslav, Plzeň i Karlove Vary. Potom na jeden zápas pustil do bránky Romana Willa, ktorý na ľade Sparty pustil len jeden gól a pomohol k víťazstvu "bielych tigrov" 4:1. V nedeľu sa do bránky proti svojmu bývalému klubu z Pardubíc vrátil Lašák a všetci sledovali, či prekoná rekord bývalého brankára Liberca a krajana Marcela Melicherčíka. Ten v sezóne 2013-14 nedostal gól 224 minút a 20 sekúnd.

Majster sveta z Göteborgu mohol prekonať aj Romana Turka, ktorého séria trvala 232 minút a zaradil by sa tak na celkové druhé miesto historických tabuliek. Prvú priečku drží aktuálne Vladimír Hudáček, ktorý neinkasoval 262 minút a 51 sekúnd. Ani jedno sa ale nakoniec nestalo. "Inkasovali sme dva góly, ale Janko odchytal ďalší vynikajúci zápas," povedal pre hokej.cz strelec víťazného gólu Dominik Lakatoš. Severočesi zvíťazili 4:2.