Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Hokej

Liptovský Mikuláš definitívne vypadol z extraligy dorastu

Na snímke hokejisti Liptovského Mikuláša. Foto: TASR/Andrej Galica

VV SZĽH sa stotožnil s odporúčaním Komisie mládeže a s návrhom príslušných riadiacich orgánov na ukončenie všetkých súťaží riadených SZĽH.

Bratislava 24. apríla (TASR) - Hokejisti Liptovského Mikuláša definitívne vypadli z extraligy dorastu 2019/2020. Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH) potvrdil svoje pôvodné rozhodnutie z 15. apríla 2020 a zamietol tak sťažnosť klubu MHk 32 Liptovský Mikuláš. Informoval o tom portál hockeyslovakia.sk.

VV SZĽH sa stotožnil s odporúčaním Komisie mládeže a s návrhom príslušných riadiacich orgánov na ukončenie všetkých súťaží riadených SZĽH. Zväz pri udeľovaní titulov, víťazov súťaží a medailistov uplatnil princíp rovnosti. To znamená, že v žiadnej súťaži ukončenej pre pandémiu koronavírusu neudelil titul majstra republiky a neudelil ani medaily.

Súťaž mladších a starších žiakov a liga kadetov sú jednoúrovňové súťaže, nebolo preto potrebné určovať postupujúce či zostupujúce tímy. V prípade viacúrovňových súťaží dorastu a juniorov postupujúcich riadiaci orgán určil na základe postavenia v tabuľkách tak, ako boli družstvá umiestnené v momente predčasného ukončenia súťaží. V extralige dorastu bol s 24-bodovou stratou posledný Liptovský Mikuláš. Riadiaci orgán súťaže preto toto družstvo určilo ako vypadávajúce. Vedenie klubu však rozhodnutie napadlo, no Výkonný výbor SZĽH na dnešnom zasadnutí svoje pôvodne rozhodnutie potvrdil. "Je to mimoriadna situácia. Pri akomkoľvek našom rozhodnutí by bol niekto nespokojný. Komisia mládeže aj Výkonný výbor hľadali najférovejšiu a najšportovejšiu cestu. Tam, kde sa odohralo vyše 50% zápasov, tam bolo možné určiť poradie, vypadávajúcich a postupujúcich," povedal Michal Handzuš, člen VV SZĽH a člen Komisie mládeže SZĽH, ktorého doplnil aj ďalší člen VV Miroslav Lipovský: "Je to situácia, ktorú pred nami nemusel nikto nikdy riešiť, takže pri každom našom rozhodnutí by bol niekto viac a niekto iný menej spokojný. V tomto prípade nemal Liptovský Mikuláš ani teoretickú šancu zachrániť sa, aj keby sa súťaž riadne skončila."

Postupujúcim tímom z 1. ligy dorastu do extraligy dorastu sa stalo družstvo dorastencov HKM a.s. Zvolen. "Výkonný výbor potvrdil, že toto rozhodnutie je správne po legislatívnej stránke, čo potvrdil aj kontrolór SZĽH, a je správne aj po športovej stránke. Veríme, že Liptovský Mikuláš začne pracovať s mládežou tak, aby sa do podobnej situácie nabudúce ani nedostal," povedal Igor Guryča, riaditeľ súťažného oddelenia SZĽH.