Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Hokej

Miklík už zarezáva v Brne, klubom i mestom ho bude sprevádzať Haščák

Michel Miklík ešte v drese Košíc. Foto: TASR/Dušan Hein

Miklík sa v úvode ročníka krátko rozohral v druholigových Piešťanoch, odkiaľ zamieril do Košíc. Na východe republiky odviedol, čo mal a na základe pôvodnej dohody dostal priestor na odchod.

Brno 24. novembra (TASR) - Slovenský hokejista Michel Miklík v utorok podpísal zmluvu s Kometou Brnou. Prostredie v tíme českého extraligistu mu odporučil Marcel Haščák, ktorý sa stane jeho brnenským sprievodcom - klubovým i mestským.

Miklík sa v úvode ročníka krátko rozohral v druholigových Piešťanoch, odkiaľ zamieril do Košíc. Na východe republiky odviedol, čo mal a na základe pôvodnej dohody dostal priestor na odchod. Prebiehajúci ročník tak 34-ročný krídelník dohrá v Komete Brno, ktorá patrí v súčasnosti k najväčším ašpirantom na zisk titulu. Premiérovo v kariére sa predstaví aj v najvyššej českej súťaži. "Bude to pre mňa veľká výzva. Ešte nikdy som v nej nehral, z počutia viem, že je to kvalitná a ťažká súťaž. Veľmi sa teším a som plný očakávaní ako to bude vyzerať v prvom zápase," uviedol Miklík na oficiálnom webe Komety.

Brnenský klub mu odporučil kamarát z Košíc i reprezentácie Marcel Haščák. Okrem neho sú v tíme aj ďalší Slováci - Marek Čiliak, Jozef Kováčik, Tomáš Malec a Peter Trška. Početná enkláva krajanov zohrala dôležitú úlohu v Miklíkovej voľbe. "To určite. V kádri je Marcel Haščák, s ktorým som hral v Košiciach, v Chabarovsku aj v slovenskej reprezentácii. Boli sme spolu v kontakte. Dal mi nejaké informácie, verím, že mi tu všetko poukazuje. Počul som od neho len veľa chvály - či už na klub, zázemie, fanúšikov alebo na mesto. Nemal som dôvod váhať," dodal Miklík.

Kometa sa pred sezónou výrazne posilnila. Do tímu prišli hráči z NHL i KHL na čele s Martinom Eratom, Marekom Kvapilom, Ondřejom Němcom, Martinom Zaťovičom či Tomášom Vincourom. Ihneď sa to odzrkadlilo na výsledkoch, ktoré od úvody sezóny vyniesli tím do horných poschodí tabuľky. Aktuálne patrí Komete tretia priečka s tesnou stratou na druhý Liberec a vedúci Třinec. Výsledky svojho nového klubu si Miklík naštudoval. "Pozrel som si ich. Kometa hrá dobre, má výborný tím aj výsledky. Verím, že v tom budeme pokračovať. Mám v Brne kamarátov, stihol som s nimi zavolať a hovorili mi, že na zápasoch je vynikajúca atmosféra. Veľmi sa na ňu teším," dodal slovenský reprezentant.