Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Slovenské hokejistky vstúpili do šampionátu víťazstvom nad Taliankami

Slovenská hokejistka Miriam Mikesková (druhá sprava) sa teší so spoluhráčkami po strelení gólu v zápase Taliansko - Slovensko na MS B-skupiny I. divízie v Pekingu 6. apríla 2015. Slovenské hokejové reprezentantky uspeli vo svojom úvodnom vystúpení v B-skupine I. divízie majstrovstiev sveta v Pekingu. V pondelkovom stretnutí zdolali Talianky 4:3 po samostatných nájazdoch, keď o víťazstve rozhodla obrankyňa Denisa Lalíková. Foto: TASR/AP

Na svetovom šampionáte nižšej kategórie v Pekingu začali svoje účinkovanie dnes proti Taliansku. O jedinú postupovú miestenku budú súperiť s ďalšími piatimi družstvami.

Bratislava/Peking 6. apríla (TASR) - Slovenské hokejové reprezentantky uspeli vo svojom úvodnom vystúpení v B-skupine I. divízie majstrovstiev sveta v Pekingu. V pondelkovom stretnutí zdolali Talianky 4:3 po samostatných nájazdoch, keď o víťazstve rozhodla obrankyňa Denisa Lalíková.

Zverenky Andreja Schöbera, ktoré bojujú o návrat do A-skupiny I. divízie MS, sa najbližšie stretnú v utorok s Holanďankami.

Brankárka Slovenska Monika Kvaková vyráža strelu Talianky Eleonory Dalpraovej v zápase Taliansko - Slovensko na MS B-skupiny I. divízie v Pekingu 6. apríla 2015. Slovenské hokejové reprezentantky uspeli vo svojom úvodnom vystúpení v B-skupine I. divízie majstrovstiev sveta v Pekingu. V pondelkovom stretnutí zdolali Talianky 4:3 po samostatných nájazdoch, keď o víťazstve rozhodla obrankyňa Denisa Lalíková.
Foto: TASR/AP

Slovenkám nevyšla záverečná fáza prípravy na veľké fórum, keď v dvojzápase nestrelili Češkám ani jeden gól a prehrali 0:6 a 0:1. Po druhom dueli vyradil tréner Schöber z konečnej, 23-člennej nominácie napokon trio Patrícia Gorecká, Kristína Obercianová a Angelika Zálešáková. "Potrebovali sme si vyskúšať niektoré veci, ktoré sme zapracovali do tréningového procesu, ako nám to bude fungovať proti súperovi z vyššej kategórie. Prvý zápas z našej strany nebol uspokojivý, ale urobili sme nejaké zmeny. Trošku sme prebrali s dievčatami niektoré veci, ktoré nám nefungovali. V druhom dueli to bolo lepšie, ale potvrdilo sa nám, že strelecká nemohúcnosť bude asi naším najväčším problémom," uviedol pre TASR na margo prípravného dvojzápasu s Českom 40-ročný kouč.



Slovenky následne v ďalších šiestich dňoch čakajú postupne Holanďanky, KĽDR, Maďarky a napokon domáce Číňanky. Dejiskom šampionátu je Národný krytý štadión v Pekingu s kapacitou 18.000 divákov, ktorý pred siedmimi rokmi slúžil pre potreby letných olympijských hier. Meno celkového víťaza bude známe najneskôr v nedeľu 12. apríla v popoludňajších hodinách SELČ.

sumár:

Taliansko - SLOVENSKO 3:4 pp a sn (2:3, 1:0, 0:0 - 0:0, 0:1)
Góly:
11. Dalpraová, 12. Largerová, 28. Largerová - 9. Gápová, 15. Mikesková, 20. Kollová, rozh. sam. náj. Lalíková. Rozhodovali: Hillerová - Sang, Weeghová, vylúčení 5:6, presilovky a oslabenia 0:0.

ďalšie zápasy:
KĽDR - Maďarsko 1:5 (0:2, 0:1, 1:2)
Holandsko - Čína 3:2 pp a sn (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0, 1:0)

Ďalší program Sloveniek:

utorok, 7. apríla: SR - Holandsko (10.15)
štvrtok, 9. apríla: SR - KĽDR (07.00)
sobota, 11. apríla: Maďarsko - SR (07.00)
nedeľa 12. apríla: SR - Čína (13.30)

Tabuľka:

1. Maďarsko 1 1 0 0 0 5:1 3
2. SLOVENSKO 1 0 1 0 0 4:3 2
3. Holandsko 1 0 1 0 0 3:2 2
4. Taliansko 1 0 0 1 0 3:4 1
5. Čína 1 0 0 1 0 2:3 1
6. KĽDR 1 0 0 0 1 1:5 0



Konečná nominácia SR žien na MS B-skupiny I. divízie:

brankárky: Romana Kiapešová (ŠKP Bratislava), Andrea Lettrichová (ŠKP Bratislava/MHK Martin), Monika Kvaková (Šarišanka Prešov)

obrankyne: Edita Raková (ŠKP Bratislava/HC Petržalka), Lucia Drábeková (ŠKP Bratislava), Alexandra Gáborčíková (ŠKP Bratislava/HK Poprad), Natália Paľová, Lenka Čurmová (obe Šarišanka Prešov/ŠKP Bratislava), Tatiana Ištocyová, Gabriela Žitňanská (ŠKP Bratislava/ŽHK Poprad), Denisa Lalíková (Proctor Academy, USA)

útočníčky: Romana Košecká (ŠKP Bratislava), Mária Herichová, Tatiana Korenková (obe ŠKP Bratislava/HK Poprad), Lívia Mišková (Šarišanka Prešov/ŠKP Bratislava), Lucia Ištocyová (ŠKP Bratislava/ŽHK Poprad), Radka Trebulová (ŠKP Bratislava/Šarišanka Prešov), Miriam Mikesková (HC Spišská Nová Ves/HC Topoľčany), Lenka Sroková (HK Spišská Nová Ves), Martina Staroňová (ŽHK Poprad), Nikola Gápová (SK Karviná, ČR), Andrea Kollová (Ontario Hockey Academy, Kan.), Lívia Lúčová (Edmonton University, Kan.)