Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Šatan: Teší ma každý gól v reprezentácii

Na snímke gól, vpravo strelec gólu Miroslav Šatan (Slovensko) a vľavo prekonaný brankár Alexander Jerjomenko (Rusko) počas prípravného zápasu v rámci European hockey Challenge Slovensko - Rusko 13. apríla 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Šatan dal 82. gól v národnom drese, čím vyrovnal rekord v počte presných zásahov legendárneho Jozefa Golonku.

Bratislava 13. apríla (TASR) - Miroslav Šatan si osladil nedeľňajšie víťazstvo v prípravnom zápase pred MS nad Ruskom (4:3) gólom a nie obyčajným. Okrem toho, že bol víťazný, bol zároveň už jeho 82. v národnom drese, čím kapitán tímu vyrovnal rekord v počte presných zásahov legendárneho Jozefa Golonku.

"Niekto mi o tom rekorde hovoril ešte pred zápasom, takže som si to uvedomil potom na striedačke. Každý gól, ktorý dám a pomôže mužstvu, ma určite poteší. Dnes to bol zase jednogólový zápas, takže som rád, že to tam padlo," uviedol Šatan.

Kapitán majstrov sveta z Göteborgu a držiteľ všetkých štyroch cenných kovov Slovenska z majstrovstiev sveta dosiahol 82 presných zásahov v 171 zápasoch, Golonka to zvládol v 134 dueloch. "To číslo určite vyjadruje nejaký vzťah a ten čas, ktorý pán Golonka strávil v reprezentácii. Koľko tomu dal. Som rád, že sa mi také niečo podarilo. Nie je to každodenná záležitosť. Myslím si, že v reprezentácii som strávil dlhý čas a veľa zápasov, takže ma teší, že padli aj nejaké góly. A keď sa to vyrovná takým hráčom ako je Jozef Golonka, tak som len rád," pokračoval.

Na otázku, ktorý gól sa mu najkrajšie zapísal do pamäti, odvetil, že boli dva: "Tešil som sa zo všetkých gólov, ktoré som za Slovensko dal. Niektoré boli dôležitejšie, niektoré menej. Keď mám nejaký spomenúť, tak asi ten proti Švédom, keď som v semifinále vyrovnal na 2:2 v tom našom zlatom roku. A druhý spred dvoch rokov v semifinále proti Čechom."

Slováci si nedeľňajším víťazstvom napravili chuť po prvom piatkovom súboji s Ruskom, ktorý prehrali 1:3. "Zdolať Rusov nie je každodenná záležitosť, dodá nám to sebavedomie. Máme mladé mužstvo a je dobré, že si takéto ťažké zápasy môžeme otestovať už v príprave. Keď vieme, že dokážeme zdolať takéhoto silného súpera, je to veľký krok dopredu. V príprave nám zostáva ešte nejakých šesť zápasov, aby sme to doladili. Ale po dnešnom výkone môžeme byť spokojní s víťazstvom aj s výsledkom," uviedol Šatan.
.