Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Švajčiarsko je stále bez bodu, s Bieloruskom prehralo 3:4

Hokejisti Bieloruska oslavujú gól v zápase B-skupiny Švajčiarsko - Bielorusko na MS v ľadovom hokeji v Minsku v pondelok 12. mája 2014. Foto: TASR/AP

Aktuálni vicemajstri nastúpia v stredu o 15.45 SELČ proti Nemecku, Bielorusi budú hrať vo štvrtok o 19.45 s Fínskom.

Minsk 12. mája (TASR) - Hokejisti domáceho Bieloruska zdolali v pondelok na MS v Minsku Švajčiarsko 4:3 a v tabuľke B-skupiny majú už 6 bodov. Aktuálni vicemajstri sveta zostávajú aj po treťom zápase bez bodu.

Švajčiari nastúpia v stredu o 15.45 SELČ proti Nemecku, Bielorusi budú hrať vo štvrtok o 19.45 s Fínskom.

Už v prvých minútach si obe mužstvá vytvorili niekoľko šancí a na prvé góly diváci dlho nečakali. Bielorusi sa ujali vedenia v 6. minúte gólom Sergeja Kosticyna, ktorý v oslabení zakončil protiútok dvoch proti jednému. V pokračujúcej presilovke však Švajčiari dokázali vyrovnať zásluhou presnej strely Webera. Naďalej sa hral ofenzívny hokej s viacerými šancami na oboch stranách. V 18. minúte gólovo udreli v oslabení aj Švajčiari, keď Schäppi rutinérsky zakončil samostatný únik.

V 24. minúte sa Stas natlačil pred švajčiarskeho brankára Berru a zblízka vyrovnal - 2:2. Švajčiari získali tesný náskok späť v úvode tretej časti. Froideveaux v situácii jeden proti jednému prestrelil obrancu i brankára Kovala. Sergej Kosticyn v 50. minúte vyrovnal a na radosť bieloruských fanúšikov premenil samostatný únik v 58. minúte Grabovskij, ktorý 66 sekúnd pred koncom tretej tretiny poslal svoj tím do vedenia. Švajčiarom už nepomohla ani hra bez brankára v záverečných sekundách.

B-skupina:

Švajčiarsko - Bielorusko 3:4 (2:1, 0:1, 1:2)

Góly:
7. Weber (Josi, Brunner), 18. Schäppi, 44. Froideveaux (Seger) – 6. S. Kosticyn, 24. Stas (Korobov, Platt), 50. S. Kosticyn (Kaljužnyj, Grabovskij), 58. Grabovskij. Rozhodcovia: Fraňo (ČR), Piechaczek (Nem.) – Kilian (Nór.), Schrader (Nem.), vylúčení na 2 min.: 5:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:1.13.207 divákov.

Švajčiarsko: Berra – Schlumpf, Josi, Seger, Weber, Blum, Grossmann, Kukan – Brunner, Romy, Moser – Hollenstein, Fiala, Cunti – Plüss, Ambühl, Suri – Rüfenacht, Schäppi, Stancescu - Froideveaux

Bielorusko: Koval – Korobov, Graborenko, Denisov, Jevenko, Stasenko, Gotovec, Karev – Stepanov, Grabovskij, Kaľužnyj – Platt, Stas, S. Kosticyn – A. Kosticyn, Kitarov, Kolcov – Ugarov, Jefimenko, Volkov – Kovyršin.