Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Kazachstan prehral s Nemeckom po nájazdoch 1:2

Kazašský brankár Vitalij Jeremejev inkasuje gól v zápase Kazachstan - Nemecko v B-skupine MS v hokeji v Minsku. Foto: TASR/AP

Nemci boli od prvých minút aktívnejší ako ich súper. Hráči Kazachstanu hrozili najmä z brejkov.

Minsk 10. mája (TASR) - Hokejisti Nemecka zvíťazili vo svojom úvodnom vystúpení na MS nad Kazachstanom 2:1 po samostatných nájazdoch. Rozhodujúci samostatný nájazd premenil Thomas Oppenheimer.

Hráči Kazachstanu sa v nedeľu o 16:30 SELČ stretnú s Bieloruskom, Nemci hrajú v rovnaký deň 12:45 s Lotyšskom.

Nemci boli od prvých minút aktívnejší ako ich súper. Hráči Kazachstanu hrozili najmä z brejkov. Napriek prevahe nemeckého tímu sa vedenia ujali Kazaši. V 12. minúte strieľal naturalizovaný Kanaďan Dallman a puk do bránky Zeppa usmernil Gavrilin - 1:0. Nemci nepoľavili z aktívnej hry a vyrovnať sa im podarilo ešte do prvej prestávky. V 19. minúte sa k tvrdej strele dostal Plachta a hoci Jeremejev stlmil puk, ten sa predsa len dostal za bránkovú čiaru.

Aj druhá tretina priniesla podobný obraz hry. Obrana Kazachov odolávala viacerým šanciam Nemcov, ktorí se museli mať na pozore pri protiútokoch súpera. V 28. minúte mal nemecký brankár Zepp šťastie, keď ho v priebehu niekoľkých sekúnd dvakrát zachránili žŕdky. O prevahe nemeckého tímu svedčal aj pomer striel po dvoch tretinách, ktorý bol 27:8 v ich prospech.

Aj v tretej tretine boli Nemci častejšie v útočnom pásme, no obrana Kazachov odolala aj oslabeniam. Za nerozhodného stavu 1:1 sa tak stretnutie dostalo do predĺženia, no ani to o víťazovi nerozhodlo i napriek sľubnej šanci Nemca Bartu.

Nemci napokon rozhodli o svojom víťazstve v samostatných nájazdoch, v ktorých sa presadili Barta aj Kazach Upper, rozhodujúci nájazd napokon premenil Oppenheimer. Nemci tak získali do tabuľky B-skupiny dva body, Kazaši jeden.

B-skupina:

Kazachstan - Nemecko 1:2 sn (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0, 0:1)
Góly: 11. Gavrilin (Polišuk, Dallman) - 19. Plachta (Ankert, Draisaitl), rozhodujúci sam. nájazd Oppenheimer.

Rozhodcovia: Rantala (Fín.), Šindler (ČR) - Dahmén (Švéd.), Valach (SR), vylúčení: 4:2 na 2 min, navyše Vasilčenko (Kaz.) 10 min za úder do hlavy a krku, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0. 12 880 divákov.

Kazachstan: Jeremejev – Litvinenko, Dallman, Savčenko, Lakiza, Vasilčenko, Kazancev, Semjonov, Blochin – Starčenko, Krasnoslobodcev, Antropov – Upper, Puškarev, Romanov – Žajlauov, Polišuk, Gavrilin – Panšin, Spiridonov, Rachmanov

Nemecko: Zepp – Ankert, Braun, Kohl, Hordler, Krüger, Akdag, Müller – Mauer, Barta, Schütz – Hospelt, Oppenheimer, Nöbels – Kink, Seidenberg, Pietta – Plachta, Weiss, Draisaitl – Rieder.