Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Hokej

V českom kádri je 14 legionárov, Sobotka a Koukal nenastúpia

Vladimír Růžička Foto: TASR/AP

Tréner Vladimír Růžička má v mužstve viacerých medzinárodne ostrieľaných hráčov, avšak nie všetci však proti Slovákom zasiahnu do hry.

Jihlava 7. apríla (TASR) - V kádri českej hokejovej reprezentácie pred nadchádzajúcimi prípravnými zápasmi so Slovenskom (9. a 10. apríla v Jihlave) figuruje 14 legionárov, z toho deväť z KHL, dvaja zo švédskej SHL a fínskej Liigy a jeden z nemeckej DEL.

Tréner Vladimír Růžička má v mužstve viacerých medzinárodne ostrieľaných hráčov ako sú obrancovia Miroslav Blaťák, Petr Čáslava, útočníci Jan Kovář, Vladimír Sobotka, Petr Koukal či Jiří Novotný, nie všetci však proti Slovákom zasiahnu do hry. Naposledy sa k tímu pridali obranca Michal Kempný a útočník Michal Birner. "Chcel by som, aby väčšina chlapcov proti Slovákom nastúpila. Voľno ale ešte dostane Vláďa Sobotka, chceme mu dať ďalší týždeň, aby sa do toho dostal, asi ešte necháme odpočinúť aj Petra Koukala," citoval portál hokej.cz slová Růžičku. Otáznik panuje aj nad štartom Blaťáka, ktorý si lieči krvnú zrazeninu v stehennom svale.


Budúci týždeň by sa mali k českej reprezentácii pripojiť aj brankár Alexandr Salák (Novosibirsk, KHL), zadák Adam Polášek, útočníci Michal Vondrka a Jan Buchtele (obaja HC Sparta Praha). V hre sú aj semifinalisti play off KHL Roman Červenka a Ondřej Němec, ktorých tímy Petrohrad a CSKA Moskva zvádzajú bitku o prienik do finále Gagarinovho pohára. Čaká sa aj na Jakuba Klepiša a Rostislava Klesli z Třinca, za Litvínov hrá veterán Martin Ručinský, v hre je i brankár Pavel Francouz.

Káder ČR pred prípravnými zápasmi so Slovenskom v Jihlave (9. a 10. apríla):

brankári - Jakub Kovář (Jekaterinburg, KHL), Matěj Machovský (HC Škoda Plzeň), Jan Lukáš (Sparta Praha/Kladno)

obrancovia - Miroslav Blaťák (Omsk, KHL), Jan Kolář (Vladivostok, KHL), Jakub Nakládal (Turku, Fín.), Jakub Krejčík (Örebrö, Švéd.), Petr Čáslava (HC Pardubice), Vojtěch Mozík, Jakub Jeřábek (obaja HC Škoda Plzeň), Bohumil Jank, Martin Pláněk (obaja Mountfield Hradec Králové), Michal Kempný (HC Kometa Brno)

útočníci - Jan Kovář (Magnitogorsk, KHL), Vladimír Sobotka (Omsk, KHL), Petr Koukal (Jokerit Helsinki, KHL), Jiří Novotný (Jaroslavl, KHL), Martin Zaťovič (Togliatti, KHL), Martin Růžička (Čeľabinsk, KHL), Radek Smoleňák (MODO, Švéd.), Michal Birner (Kuopio, Fín.), Petr Pohl (Eisbären Berlín, Nem.), Dominik Simon (HC Škoda Plzeň), Vladimír Svačina, Ondřej Roman (obaja HC Vítkovice), Tomáš Filippi, Jakub Valský (obaja Liberec), Tomáš Zohorna, Lukáš Radil (obaja HC Pardubice)