Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Hokej

V zápase Bostonu s Detroitom sa ukázal ostrieľaný Chára aj mladý Jurčo

Obranca Detroit Red Wings Xavier Ouellet oslavuje svoj gól so spoluhráčmi na striedačke, za ním Tomáš Jurčo. Foto: TASR/AP

V zostave Detroitu chýbal Jurčov spoluhráč Tomáš Tatar.

New York 5. októbra (TASR) - V desiatich prípravných zápasoch NHL sa v noci na nedeľu predstavili šiesti slovenskí hokejisti, do kanadského bodovania sa z nich zapísali dvaja. Boston prehral s Detroitom 3:4 po samostatných nájazdoch, domáci kapitán Zdeno Chára rovnako ako útočník Red Wings Tomáš Jurčo zaznamenali zhodne jednu asistenciu. V zostave Detroitu chýbal Jurčov spoluhráč Tomáš Tatar.

Galéria zo zápasu:





Chára počas 23:24 minút vyslal dve strely a pripísal si jednu plusku, Jurčo odohral 15:32 min a zaznamenal jeden neúspešný strelecký pokus. Hviezdou duelu bol domáci center Patrice Bergeron, ktorý sa blysol hetrikom.

Video zo zápasu Boston - Detroit:





Columbus si na domácom ľade poradil s Nashvillom 3:2, v drese Blue Jackets zaznamenal útočník Marko Daňo počas 14:29-minútového pobytu na ľade jednu strelu. Edmonton prehral vo Vancouveri 2:3, obranca hostí Martin Marinčin sa počas 17:20 odohratých minút prezentoval až štyrmi streleckými pokusmi. New Jersey zdolalo NY Rangers 3:0, v útoku hostí sa objavil aj o miesto v prvom tíme "jazdcov" bojujúci Marek Hrivík (12:21 min, 2 tr. minúty, jedna mínuska). Tampa Bay vo floridskom derby zvíťazila nad Panthers 4:1, v tíme hostí nastúpil aj útočník Tomáš Kopecký (10:48 min, 1 strela, 1 mínuska). V zostave domácich absentoval jeho krajan Richard Pánik. Montreal podľahol doma Ottawe 2:4, brankár Canadiens Peter Budaj nebol ani na striedačke.



Výsledky prípravných stretnutí:

Boston - Detroit 3:4 sn (CHÁRA 0+1 - JURČO 0+1)
Columbus - Nashville 3:2
Montreal - Ottawa 2:4
New Jersey - NY Rangers 3:0
Tampa Bay - Florida 4:1
Minnesota - St. Louis 5:4 pp
Winnipeg - Calgary 4:1
Anaheim - San Jose 2:1 pp
Vancouver - Edmonton 3:2
Los Angeles - Colorado 2:3 sn