Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Islanders využili problémy konkurentov, získali Boychuka a Leddyho

Hokejista Bruins Johnny Boychuk ešte v drese Bostonu Bruins v pästnoj súboji s vtedajším hráčom Chicaga Blackhawks, Slovákom Michalom Handzušom. Fotka je zo 17. júna 2013 v Bostone. Foto: TASR/AP

Obe posily vystužia obranu ostrovanov.

New York 5. októbra (TASR) - Klub zámorskej hokejovej NHL New York Islanders vystužil svoju defenzívu o dvoch obrancov. Vedenie "ostrovanov" získalo z Bostonu za tri draftové voľby 30-ročného Johnnyho Boychuka a z Chicaga 23-ročného Nicka Leddyho výmenou za zadákov Villeho Pokku, T.J. Brennana a práva na brankára Andersa Nilssona.

Bruins aj Blackhawks doplatili na súčasné finančné pravidlá. Oba kluby sa nevedeli vtesnať pod platový strop a museli tak zhodne obetovať hráča zo základnej zostavy. Situáciu využili Islanders, ktorí významne posilnili svoju defenzívu. Slovák Ľubomír Višňovský ako i jeho krajan v bránke Jaroslav Halák tak budú mať v obrane dvoch nových kolegov.

Bruins obdržali od Islanders voľby v druhom kole vstupných draftov v rokoch 2015 a 2016 a podmienenú tretiu voľbu v budúcoročnom drafte. Tú získajú, ak by Boston predal Boychuka počas sezóny do tímu z Východnej konferencie. Boychuk v roku 2011 pomohol "medveďom" k zisku Stanleyho pohára, v minulom ročníku nazbieral spoľahlivý bek v základnej časti 5 gólov, 18 asistencií a 31 plusiek.

O sedem rokov mladší Leddy je už takisto vlastníkom prsteňa za zisk Stanley Cupu, ktorý vybojoval s Chicagom v roku 2013. V minulej sezóne strelil ofenzívne ladený obranca v 82 dueloch základnej časti NHL 7 gólov a pridal k nim 24 asistencií. Informáciu priniesla televízna stanica TSN.