Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Hokej

Tatar sa rozbieha pre NHL, prvý zápas, prvý gól. Nabil mu Dacjuk

Tomáš Tatar sa teší zo streleného gólu do bránky tučniakov. Foto: TASR/AP

Marián Gáborík pomohol dvomi gólmi k víťazstvu LA.

BRATISLAVA 23. septembra (Teraz.sk) – Slovenskému útočníkovi Tomášovi Tatarovi za oceánom pekne podrástli červené krídla v Detroite. Takto otvoril skóre prípravného zápasu na pôde silného tímu tučniakov z Pittsburgu. V 10. minúte zápasu pri presilovke využil krásnu nahrávku z pravého krídla od svojho aktuálneho parťáka, ostrieľaného borca Pavla Dacjuka, ktorý krásne našiel Tatarovu hokejku rovno pred bránkou. Výborne pomohlo aj clonenie Darrema Helma, takže Tatar pohodlne zasunul puk do horného roku Fleuryho bránky.



Dacuk v zápase ešte potvrdil svoju skvelú techniku v 17. minúte druhej tretiny, keď, opäť v presilovke, stretnutie rozhodol víťazným zásahom na 2:1 pre Detroit. Strieľal do už odkrytej brány ležiaceho Fleuryho potom, ako na puk nedočiahol Tatar.

Gólman červených krídel Jimmy Howard kryje v 1. tretine strelu súpera.
Foto: TASR/AP
Za domácich ešte v 1. tretine skóroval Beau Bennett. Strelcov gólov napokon vyhlásili aj za hviezdy zápasu: prvou sa stal Dacjuk, druhou Bennett a treťou Slovák Tomáš Tatar.

Predviedli sa aj gólmani. Marc-Andre Fleury v bránke Pittsburgu Penguins pochytal 18 z 20 striel, jeho náprotivok Jimmy Howard 25 z 26 striel na bránu. V tretej tretine nahradil Fleuryho Matthew Murray (kryl 7 striel) a Howarda Petr Mrázek (zastavil 10 striel).



Gáborík si zapísal hneď dva góly

Slovenský hokejista Marián Gáborík mal leví podiel na víťazstve úradujúceho šampióna NHL Los Angeles Kings v prípravnom stretnutí nad Arizonou. Obhajca Stanleyho pohára vyhral nad Coyotes 4:3 po samostatných nájazdoch, pričom Gáborík strelil v riadnom hracom čase druhý a tretí gól domáceho tímu. Slovenský krídelník dostal príležitosť aj v záverečnom rozstrele, no svoj nájazd v tretej sérii nepremenil. O triumfe LA rozhodol až v štvrtej sérii Nick Shore.



NY Islanders a Ottawa sa stretli v dvoch prípravných zápasoch v Newfoundlande. V oboch vyhrali "ostrovania" 3:2, v tom neskoršom až po nájazdoch, pričom si v ňom zahrali obaja Slováci v službách newyorského tímu. Premiéru v drese Islanders absolvoval brankár Jaroslav Halák, ktorý chytil 10 z 12 striel súpera predtým, než ho nahradil medzi žrďami Kevin Poulin. Jeho spoluhráč Ľubomír Višňovský nebodoval.


Prípravné zápasy - výsledky:
NY Islanders - Ottawa 3:2, NY Islanders - Ottawa 3:2 sn, NY Rangers - New Jersey 4:5, Philadelphia - Toronto 2:3 sn, Philadelphia - Washington 5:4, Pittsburgh - Detroit 1:2 /za hostí TATAR 1+0/, Winnipeg - Minnesota 2:1, Dallas - St. Louis 4:3, Colorado - Anaheim 2:5, Anaheim - Colorado 4:0, Arizona - Los Angeles 5:4 sn, Los Angeles - Arizona 4:3 sn /za domácich GÁBORÍK 2+0/