Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Hokej

Nitra si chce udržať Stavjaňu, pripravuje štadión na Ligu majstrov

Na snímke tréner Nitry Antonín Stavjaňa v zápase 19. kola hokejovej Tipsport Extraligy HK Poprad - HK Nitra v Poprade 31. októbra 2014. Foto: TASR/Oliver Ondráš

V sezóne 2015/2016 budú Nitrania premiérovo účinkovať v Lige majstrov, kam si postup vybojovali ako druhý tím po základnej časti.

Nitra 13. apríla (TASR) - Vedenie bronzového tímu hokejovej Tipsport extraligy HK Nitra by chcelo predĺžiť úspešnú spoluprácu s českým trénerom Antonínom Stavjaňom. "Rokovania sa už uskutočnili, výsledok bude známy v dohľadnej dobe. Verím, že pre nás bude pozitívny," uviedol v rozhovore pre klubovú webstránku nový riaditeľ HK Nitra Miroslav Kováčik.

V priebehu minulého týždňa vedenie klubu spod Zobora schválilo, že novým manažérom mládeže sa stane Tomáš Chrenko a vo funkcii športového riaditeľa bude pôsobiť naďalej Róbert Panis. Prípravu na suchu na ďalšiu sezónu začnú nitrianski hokejisti 4. mája. Dovtedy sa chcú vyrovnať so skončeným ročníkom. "V dohľadnej dobe chceme urovnať záväzky voči hráčom. Musíme podpísať s hráčmi nové zmluvy, postupne ich budeme oslovovať, ale prvoradá bude dohoda s trénerom," zdôraznil Kováčik.

V sezóne 2015/2016 budú Nitrania premiérovo účinkovať v Lige majstrov, kam si postup vybojovali ako druhý tím po základnej časti. "Sme radi, že pozícia v základnej časti sa nám vyplatila aspoň týmto spôsobom, keď už to nevyšlo v semifinálovom siedmom zápase doma. Máme právo štartovať v tejto súťaži, čo je veľké zadosťučinenie pre celý klub. Berieme to ako odmenu za dobrú prácu z posledných sezón. Určite sa tomu veľmi tešíme. Verím, že náš štadión bude spôsobilý hostiť túto súťaž, k tomu ešte príde manuál a tam presne budeme vedieť, čo všetko musíme splniť. Štadión patrí mestu a verím, že v spolupráci s ním sa nám podarí všetky kritéria naplniť. Chceme našim divákom sprostredkovať túto ligu u nás doma. Osobne by som bol veľmi rád, ak by sme dostali čo najatraktívnejšieho súpera. Uvidíme, koho nám priradí žreb," pokračoval Kováčik.

Nitriansky štadión by mala v najbližších týždňoch čakať avizovaná rekonštrukcia. "Podľa informácií z mesta, objednávka na nové mantinely už odišla. Ostatné je vo fáze riešenia, momentálne ide najmä o vzduchotechniku na štadióne. Výmena okien sa tento rok robiť nebude, na to financie nebudú. Ak by sa pánovi primátorovi podarilo vybaviť peniaze, na čom intenzívne pracuje, išli by sme do toho v ďalšej fáze. Projektov je viac, máme rozpracované, čo všetko by sa malo na štadióne urobiť, ale sme limitovaní financiami." Rovnako sa nezrealizuje zatiaľ ani výmena starých lavíc za nové sedačky. "Zatiaľ nie je v možnostiach klubu, aby sme k tejto výmene prišlo. Sme len nájomca štadióna, nie jeho vlastník. Ak financie budú, určite príde aj k výmene sedačiek," dodal Kováčik.