Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Hokej

Čaká nás hokejová exotika. Na olympiáde si zahrá Kórea

Kórejská hokejová reprezentácia Foto: kiha.sports.or

V súčasnosti je v Kórejskej republike oficiálne registrovaných iba 60 hokejistov. V roku 2018 by mohli hrať na domácich ZOH možno aj proti Kanade alebo Rusku.

Inčeon 20. septembra (TASR) - Hokejové reprezentácie Kórejskej republiky sa zúčastnia na turnaji ZOH 2018 v Pjongčangu. Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) oznámila, že Kórea ako organizátor podujatia obdržala automatickú miestenku.

Zábery zo zápasu ostatných hokejových Majstrovstiev sveta 1. divízie (skupiny A) medzi Kóreou a Rakúskom. Kórejčania nečakane viedli 3:0 nad favoritom, ale Rakúšania rýchlo otočili na 5:4 ešte pred prvou sirénou. Napokon porazili Kóreu 7:4.




Funkcionári IIHF sa spočiatku obávali, že výbery usporiadateľskej krajiny budú na olympijskom turnaji iba do počtu a že rozdiel vo výkonnosti v porovnaní s elitnými mužstvami bude markantný. Kórejská hokejová asociácia (KIHA) však predstavila štvororčný plán pre rozvoj športu v krajine.

"Sme veľmi radi a tešíme sa z rozhodnutia IIHF. Je to však iba prvý krok, v nasledujúcich štyroch rokoch nás čaká veľa práce," uviedol tréner kórejskej mužskej reprezentácie Jim Paek, ktorý v rokoch 1991 a 1992 vyhral v drese Pittsburghu Penguins prestížny Stanleyho pohár.

Archívne video, v ktorom Jim Paek ako hráč tučniakov strieľa gól v NHL po prihrávke legendárneho Mária Lemieuxa:





V súčasnosti je v Kórejskej republike oficiálne registrovaných iba 60 hokejistov. "Výstavba nových štadiónov pomôže k výchove mladých talentov. Do roku 2018 toho musíme stihnúť veľmi veľa," dodal Paek.