Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Hokej

Hokej: Pokovič povedie Dinamo Minsk aj v nasledujúcej sezóne

Na snímke tréner Dinama Minsk Ľubomír Pokovič, archívne foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Päťdesiatštyriročný kormidelník sa dohodol na ďalšej spolupráci so "zubrami" na mítingu s predsedom výkonného výboru Igorom Šunevičom.

Minsk 23. marca (TASR) - Slovenský hokejový tréner Ľubomír Pokovič bude aj v nasledujúcej sezóne viesť bieloruský tím v Kontinentálnej hokejovej lige Dinamo Minsk. Informovala oficiálna stránka klubu.

Päťdesiatštyriročný kormidelník sa dohodol na ďalšej spolupráci so "zubrami" na mítingu s predsedom výkonného výboru Igorom Šunevičom. Na ďalšom stretnutí v blízkej budúcnosti by mali prerokovať aj ciele tímu na nadchádzajúcu sezónu.

Dinamo malo o Pokovičove služby veľký záujem, no tréner váhal s podpisom kontraktu a podľa generálneho manažéra tímu zvažoval možnosť, že sa po troch rokoch v Minsku vráti domov za rodinou. Nakoniec sa však rozhodol pokračovať v tíme, ktorý v prebiehajúcej sezóne priviedol do play off KHL, no vypadol v 1. kole po prehre s Jokeritom Helsinki 1:4 na zápasy.

Pokovič viedol Minsk ako hlavný tréner už v rokoch 2005 až 2007. V sezóne 2012/13 sa do tímu vrátil ako asistent a v polovici nasledujúceho ročník opäť zaujal miesto hlavného kormidelníka. V minulosti trénoval aj nemecké tímy Bremerhaven a EHC Neuwied, Slovan Bratislava a český Třinec. Dlhé roky pôsobil aj ako asistent v slovenskej reprezentácii a rovnakú funkciu mal aj pri bieloruskom národnom výbere.