Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Hokej

Rozhodcovia trvajú na požiadavkách, sú pripravení nenastúpiť na zápasy

Slovenský rozhodca Jozef Kubuš, archívna snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Vo svojom návrhu žiadajú navýšenie odmien od začiatku sezóny 2020/2021 na 50 percent z cieľovej sumy, následne od 1. januára 2021 až na cieľovú sumu.

Bratislava 17. septembra (TASR) - Slovenskí hokejoví rozhodcovia trvajú na svojich finančných požiadavkách, ktoré predostreli Slovenskému zväzu ľadového hokeja (SZĽH). Vo svojom návrhu žiadajú navýšenie odmien od začiatku sezóny 2020/2021 na 50 percent z cieľovej sumy, následne od 1. januára 2021 až na cieľovú sumu. V prípade, že zväz arbitrom neschváli ich požiadavky, sú pripravení od piatka 18. septembra nenastúpiť na stretnutia súťaží organizovaných SZĽH, keďže nebudú mať podpísané zmluvy.

Vedenie SZĽH navrhlo vlastné riešenie, s ktorým však rozhodcovia na rokovaní nesúhlasili. "Rozhodli sme sa, že budeme trvať na návrhu, ktorý sme už prezentovali a to - od začiatku sezóny 2020/2021 navýšenie odmien na 50 percent z cieľovej sumy a následne od 1. januára 2021 na cieľovú sumu. Za týchto podmienok a po vyriešení administratívnych záležitostí sú rozhodcovia ochotní podpísať pracovné zmluvy," uviedli zástupcovia rozhodcov v stanovisku, ktoré vo štvrtok zaslali TASR.

"Máme zato, že od 1. júna 2019 bol dostatočný čas na rokovania, ktoré by viedli k dohode. Ak nepríde zo strany SZĽH k schváleniu týchto požiadaviek a vyriešenie všetkých nadväzujúcich činností, tak sa rozhodcovia rozhodli, že keďže nemajú uzatvorený pracovno-právny vzťah so SZĽH, tak od 18. septembra 2020 (vrátane) podpis jednodňových zmlúv už nebude možný a nenastúpia na stretnutia súťaží organizovaných SZĽH," uvádza sa ďalej v stanovisku. "Uvidíme, ako sa k tomuto postaví vedenie SZĽH. Jednou z možností tohto rokovania bolo aj to, že sa nedohodneme na riešení. Momentálne k dnešnému dátumu dohoda medzi vedením SZĽH a zástupcami rozhodcov nie je. Teraz musíme ukázať silu, jednotu a stáť si za slovom." SZĽH plánuje vydať stanovisko k téme na piatkovom brífingu.