Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Hokej

Ruský útočník Filatov sa po ukončení kariéry stane asistentom agenta

Na archívnej snímke vpravo Michael Garnett, vľavo Ivan Švarný (Slovan) a uprostred Nikita Filatov (Vladivostok) počas hokejového zápasu KHL medzi HC Slovan Bratislava - Admiral Vladivostok 26. augusta 2015 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Filatov patril na prahu mužskej kariéry k najväčším talentom ruského hokeja.

Moskva 18. júna (TASR) - Ruský hokejový útočník Nikita Filatov sa rozhodol vo veku 30 rokov ukončiť hráčsku kariéru. Pri hokeji však zostane a bude pôsobiť ako asistent hokejového agenta Sergeja Isakova. Informovala o tom stránka sport-express.ru.

Filatov patril na prahu mužskej kariéry k najväčším talentom ruského hokeja. Dvakrát štartoval na MS hráčov do 18 rokov, trikrát na "dvadsiatkach" a okrem štyroch medailí získal aj viacero individuálnych ocenení. V roku 2008 si ho ako celkovú šestku draftu NHL vybral klub Columbus Blue Jackets. V organizácii "modrokabátnikov" pôsobil tri sezóny, no nenaplnil očakávania. V ročníku 2011/2012 ešte skúsil šťastie v Ottawe, no v priebehu sezóny sa vrátil do Ruska. Následne vystriedal viacero pôsobísk v KHL. Poslednou sezónou v jeho kariére bola 2018/2019, ktorú začal v Spartaku Moskva a po krátkom pôsobení v Ufe ju zakončil v tamojšej Vyššej lige.