Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Slovák Ružička odpovedal kritikom, Klepiš: Sme za Štefanom stále

Štefan Ružička Foto: TASR

Tridsaťročný útočník, ktorému fanúšikovia Třinca prostredníctvom sociálnych sietí okrem iného odkázali, nech sa vráti späť na Slovensko, sa presadil už v šiestej minúte stretnutia.

Třinec 16. apríla (TASR) - Slovenský hokejista Štefan Ružička z tímu HC Oceláři Třinec tým najlepším možným spôsobom odpovedal na kritiku, ktorá sa na neho valila z radov fanúšikov sliezskeho klubu. V utorkovom treťom zápase finále play off českej extraligy rozhodol svojím gólom o tesnom triumfe Třinca nad Litvínovom (1:0), vďaka čomu "oceliari" znížili stav série na 1:2 a udržali si reálnu šancu na zisk titulu.

Tridsaťročný útočník, ktorému fanúšikovia Třinca prostredníctvom sociálnych sietí okrem iného odkázali, nech sa vráti späť na Slovensko, sa presadil už v šiestej minúte stretnutia. Po zápase však nechcel s novinármi hovoriť. Spoluhráči sa mu ani nečudujú. "Kritika, ktorú musel naposledy znášať, nebola práve pekná," povedal pre portál iDnes.cz jeho kolega z útoku Jakub Klepiš. "My sme za Štefanom za každých okolností. I keby urobil osemnásť faulov, tak je to náš hráč a je s nami v tíme."

Ružičku sa zastal aj Martin Adamský. "Myslím si, že v Třinci je viac kritikov než fanúšikov," poznamenal 33-ročný útočník "oceliarov". Ružička dal v utorok kritikom najvhodnejšiu odpoveď, Adamský nechce z toho ale robiť veľkú vedu. "Jednoducho sa mu nevydaril jeden zápas. To sa stane každému. Bohužiaľ bol dvakrát vylúčený a my sme zakaždým dostali gól. Ibaže play off sa hrá na štyri víťazstvá a nie na dve. Tentoraz dal Štefan gól a rozhodol. Je to dobrý hráč," dodal Adamský na adresu bývalého hráča Philadelphie Flyers.