Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Hokej

Ženský hokej zastrešený je projektom ŠKP, repre povedú dvaja tréneri

Na snímke slovenské hokejistki. Foto: TASR/Martin Baumann

Dôvodom vzniku tohto projektu sú neutešivé výsledky ženského družstva v poslednom období a jeho postupný prepad.

Bratislava 18. júna (TASR) - Novými trénermi slovenskej ženskej hokejovej reprezentácie sa stali Andrej Schober a Stanislav Kubuš. Vo funkcii nahradili doterajšieho hlavného kormidelníka Milana Skokana. Mená trénerov potvrdil na svojom stredajšom zasadnutí Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH).

Ďalšou novinkou je, že slovenský ženský hokej bude od novej sezóny zastrešený projektom Športového klubu polície (ŠKP). Gro tímu budú tvoriť reprezentantky. Dôvodom vzniku tohto projektu sú neutešivé výsledky ženského družstva v poslednom období a jeho postupný prepad.

"Naše reprezentantky obsadili na uplynulom turnaji A-skupiny I. divízie MS v českom Přerove šiestu priečku a zostúpili do B-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta. Celkovo šiel slovenský ženský hokej od zimných olympijských hier v roku 2010 výkonnostne rapídne dole. Rozhodli sme sa to riešiť projektom ženského hokeja, ktorý bude pod gesciou Ministerstva vnútra SR. Schválili sme vznik Športového klubu polície, v ktorom budú dievčatá hrávať. Budú v ňom pôsobiť najmä reprezentantky," informoval na stredajšom brífingu po zasadnutí VV prezident SZĽH Igor Nemeček.

Členovia exekutívy SZĽH schválili v stredu zloženie všetkých realizačných tímov reprezentačných výberov ako i zloženie jednotlivých odborných komisií a riadiacich orgánov SZĽH pre sezónu 2014/2015. Zároveň schválili aj medzinárodný kalendár pre najbližší ročník. "Všetky reprezentačné družstvá od ženského výberu do 18 rokov až po mužské A-čko čaká kvalitný program prípravy a verím, že sa to odzrkadlí aj na výsledkoch na majstrovstvách sveta," dodal Nemeček.

Prehľad hlavných trénerov slovenských reprezentačných výberov pre sezónu 2014/2015:

SR "A" - Vladimír Vůjtek
SR "20" - Ernest Bokroš
SR "18" - Anton Bartánus
SR "17" - Martin Hrnčár
SR "16" - Tomáš Kochan
SR ženy - Andrej Schober, Stanislav Kubuš
SR ženy "18" - Ján Valúch