Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Hokej

Štefan Mikeš skončil na poste trénera českého prvoligistu AZ Havířov

Štefan Mikeš Foto: TASR/Martin Baumann

Mikeš mal s Havířovom skvelý štart do sezóny, keď sa s klubom držal na čele WSM Ligy. V uplynulých desiatich zápasoch s ním však získal len tri body a prepadol sa na poslednú štrnástu priečku.

Havířov 20. októbra (TASR) - Slovenský hokejový tréner Štefan Mikeš skončil vo funkcii hlavného trénera AZ Havířov. Prvoligový český klub povedie jeho doterajší asistent Martin Janeček s pomocou manažéra Patrika Rimmela.

Mikeš mal s Havířovom skvelý štart do sezóny, keď sa s klubom držal na čele WSM Ligy. V uplynulých desiatich zápasoch s ním však získal len tri body a prepadol sa na poslednú štrnástu priečku. Päťdesiatjedenročný kouč viedol Havířov od začiatku minulej sezóny. Predtým šéfoval striedačkám Kapfenbergu Steelers v nadnárodnej INL, poľského KH Sanok či Slovana Bratislava ešte v extraligovej sezóne 2011/12.

Na konci januára 2012 ho nahradil vo funkcii Jan Neliba a doviedol Slovan k dosiaľ poslednému majstrovskému titulu v najvyššej domácej súťaži. V rokoch 2007-2011 viedol Mikeš HK Orange 20 a následne aj juniorskú reprezentáciu na svetových šampionátoch do 20 rokov. Na prelome rokov 2008/09 obsadil s vtedajším výberom na MS v Kanade 4. priečku.