Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Hokej

Štumpf odchádza zo Skalice do českej extraligy, upísal sa Zlínu

Šanca Daniela Štumpfa z Nitry (vľavo) pred brankárom Košíc Alexandrom Hylákom v zápase 21. kola hokejovej Tipsport extraligy medzi HK Nitra a HC Košice 15. novembra 2013 v Nitre. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Nitriansky rodák sa bude hlásiť v Zlíne pri otvorení letnej prípravy v pondelok 4. mája.

Zlín 20. apríla (TASR) - Najproduktívnejší hráč HK 36 Skalica v uplynulej sezóne Daniel Štumpf opúšťa slovenskú extraligu. V novom ročníku obliekne dres českého hokejového klubu HC PSG Zlín, s ktorým podpísal v pondelok trojročnú zmluvu.

Dvadsaťtriročný útočník bol v Zlíne na skúške už pred dvoma rokmi, ale vtedy nezískal v nabitom kádri miesto. "O Daniela sme mali veľký záujem. V minulej sezóne sa mu darilo v koncovke, strelil veľa gólov a uspel v produktivite. Veríme, že nám v budúcich sezónach pomôže. Rozhodne má pred sebou sľubnú budúcnosť a dúfame, že predvedie v českej extralige veľmi dobré výkony," uviedol pre webstránku zlínskeho klubu Patrik Kamas, konateľ HC PSG.

Bývalý reprezentant SR do 20 rokov strávil v minulosti dve sezóny v zahraničí. Najprv pôsobil v Mládežníckej hokejovej lige (MHL) v bieloruskom tíme Junosť Minsk a ďalšiu sezónu odohral vo Fínsku, kde nastupoval na farme Jyväskyly v tíme JYP-Akatemia v druhej najvyššej lige. Štumpf bol v minulej sezóne s 20 gólmi najlepším strelcom Záhorákov a s 36 bodmi ovládol aj tímovú produktivitu.