Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

SZĽH dal namiesto dresov ušiť rúška, pomôžu seniorom aj klubom

Na snímke prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan počas novinárskych pracovných raňajok v Bratislave 10. decembra 2019. FOTO TASR - Dano Veselský Foto: TASR

Ochrannú pomôcku získajú aj hokejové kluby, ktoré SZĽH osloví. Rúška majú byť nápomocné v každom regióne pre trénerov, funkcionárov a hokejové legendy

Bratislava 3. apríla (TASR) - Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) sa rozhodol v spolupráci s generálnym partnerom spoločnosťou Kaufland Slovensko ušiť 6500 rúšok. SZĽH sa k dobrovoľnej iniciatíve v boji proti koronavírusu rozhodol po tom, čo nemusí šiť dresy pre hráčov na plánované zápasy. Namiesto toho nechá ušiť rúška, ktoré poputujú seniorom a pracovníkom do domovov sociálnych služieb cez Asociáciu odborných pracovníkov sociálnych služieb (AOPSS).

Hokejová reprezentácia Slovenska mala pôvodne v apríli odohrať sériu prípravných zápasov v rámci Euro Hockey Challenge a v máji sa zúčastniť na MS vo Švajčiarsku. "Vzniknutá situácia nás mimoriadne mrzí. Chceme aspoň takýmto gestom prispieť k zastaveniu šírenia nebezpečného vírusu. Naším cieľom je z hokeja vybudovať vzorovú komunitu a preto je teraz na mieste, aby sme našim trénerom, funkcionárom, hokejovým osobnostiam, teda vírusom ohrozeným skupinám pomohli a ochránili ich. Verím, že čo najskôr otvoríme brány zimných štadiónov a bežný život i život v hokejovej rodine sa vráti do normálu," povedal prezident zväzu Miroslav Šatan.

Za SZĽH a spoločnosť Kaufland doručil seniorom rúška Žigmund Pálffy, člen Výkonného výboru SZĽH. "Každú pomoc považujem v tejto situácii za veľmi dôležitú. Najohrozenejšou skupinou sú práve ľudia nad 65 rokov. Ľudia v zariadeniach sociálnych služieb sú generácia našich rodičov. Už len to, že sú izolovaní, je pre nich ťažké. Takto im pomôžeme, aby sa cítili bezpečnejšie a pokojnejšie. Záleží na každom z nás, musíme byť empatickí a solidárni," uviedol Pálffy.

Ochrannú pomôcku získajú aj hokejové kluby, ktoré SZĽH osloví. Rúška majú byť nápomocné v každom regióne pre trénerov, funkcionárov a hokejové legendy, ktoré sú vírusom najviac ohrozenou skupinou obyvateľstva.