Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Brankár Húska začne sezónu v HKM Zvolen

Adam Húska, archívne foto. Foto: TASR/AP

Húska strávil uplynulých päť sezón v zámorských súťažiach.

Zvolen 9. septembra (TASR) – Slovenský hokejový brankár Adam Húska sa s vedením extraligového HKM Zvolen dohodol na dočasnej zmluve. V materskom klube začne sezónu 2020/2021, v ktorej vytvorí brankársku trojicu s Adamom Trenčanom a Švédom Robinom Rahmom. Zvolenský klub informoval o novej akvizícii na oficiálnej stránke.

Húska strávil uplynulých päť sezón v zámorských súťažiach. Prevažnú časť ročníka 2019/2020 odchytal v drese Hartford Wolf Pack v AHL. Pre sezónu má platný kontrakt s New York Rangers, ktorý ho draftoval v roku 2015.

„Klub chce, aby som bol na začiatok sezóny čo najlepšie pripravený a pokiaľ bude možnosť, aby som bol v zápasovej záťaži. Vieme, aká je situácia vo svete. Preto som sa rozhodol, že chcem ísť na Slovensko a Zvolen bol voľba číslo jeden. Mám tu rodinu, priateľov a som tu doma. Dohodli sme sa na výpomoci do konca novembra. Prišiel som do rozbehnutého vlaku a sú tu dvaja brankári, ktorí tu majú svoje miesto. Ja som tu len dočasne. Všetko nechám na rozhodnutí trénerov," povedal Húska pre hkmzvolen.sk.