Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Zvolenčania vyškolili Spišiakov z efektivity, Kmeč chváli obetavosť

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Zvolenčania vyhrali tak jedenásty z dvanástich duelov na svojom ľade a brankár Adam Trenčan si pripísal prvé čisté konto v sezóne.

Zvolen 2. decembra (TASR) - Hokejisti Zvolena vyhrali jedenásty domáci duel z dvanástich v aktuálnej sezóne Tipos extraligy. V piatkovom 22. kole zdolali Spišskú Novú Ves 4:0, hoci hrali bez trojice najproduktívnejších útočníkov Zuzina, Sideroffa a Hecla. Ich brankár Adam Trenčan vychytal prvé čisté konto v sezóne. Rozhodujúce boli prvé dva góly na konci prvej a potom na začiatku tretej tretiny.

"Bol to výborný zápas z našej strany. Musím vyzdvihnúť obetavosť všetkých hráčov, ktorí mohli nastúpiť. Naša zostava bola oklieštená, ale svoju kvalitu mala. Výborne sme ubránili oslabenia proti kvalitnému tímu, ktorý má dobré individuality. Dostali sme iba jednu presilovku, no dokázali sme ju využiť. Tieto atribúty rozhodli o tom, že sme zvíťazili a myslím si, že úplne zaslúžene," vyjadril sa po zápase asistent trénera Zvolena Andrej Kmeč, pričom neopomenul ani výborný výkon brankára Trenčana s celou defenzívou: "Adam Trenčan podal výborný výkon, ale všetci hráči mu výborne pomáhali. Bolo tam viacero blokovaných striel. Aj tých oslabení bolo veľa, všetky typy oslabení sa tam premiešali, no výbornou prácou a obetavosťou sme to ustáli a Adam Trenčan bol toho základom."

Tréner Spišskej Novej Vsi Vlastimil Wojnar považoval prehru vo Zvolene za príliš krutú vzhľadom na priebeh zápasu i výkon jeho zverencov. "Hrali sme posledné dva zápasy v Košiciach a vo Zvolene, teda s mužstvami, ktoré sú adeptmi na titul. Neodohrali sme zlý zápas, výsledok tomu priebehu nezodpovedá, pretože najmä v druhej tretine sme boli jednoznačne lepším tímom, tam sa zápas lámal. Mali sme dať gól, no nevyužili sme ani presilovku piatich proti trom. Musíme byť viac efektívni v zakončení. Najmä prvé dve tretiny boli z našej strany obstojné, ale v tretej sme inkasovali najprv rýchly druhý gól, potom v oslabení i v presilovke, takže Zvolen bol asi predsa len lepší," zhodnotil duel pod Pustým hradom lodivod Spišiakov a k množstvu nevyužitých presiloviek dodal: "V presilovkách nám chýba väčší pokoj, väčšie sebavedomie. Boríme sa s efektivitou. Chlapi to vedia hrať, len si to musia nastaviť v hlave, že to vedia a potom to pôjde."



HKM Zvolen – HK GROTTO Spišská Nová Ves 4:0 (1:0, 0:0, 3:0)

Góly: 19. R. Bondra (Jedlička) 41. Stupka (Šiška, Hanna), 58. Marcinek (Viedenský, Jedlička), 60. R. Bondra (Rauhauser, Langkow). Rozhodovali: Snášel ml., Goga – Knižka, Synek, vylúčení na 2 min: 8:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0, 1280 divákov.

Zvolen: Trenčan – Messner, Rauhauser, Mudrák, Hanna, Hain, Sládok, Hraško – Jedlička, Langkow, R. Bondra – Šiška, Huntebrinker, Stupka – Marcinek, Viedenský, Csányi – V. Fekiač, Kolenič

Spišská Nová Ves: Melicherčík – Ališauskas, Žiak, Beaudry, Romaňák, Malina, Ulander, Groch – Vandas, Kerbashian, Majdan – Nellis, Bortňák, Rapáč – Giľák, Salituro, Verbeek – I. Novák, Vartovník, Hamráček