Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Obranca Erving napokon pokračuje v HK Poprad

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Fínsky obranca prišiel do Popradu v lete 2018.

Poprad 18. septembra (TASR) - Fínsky hokejový obranca Joona Erving bude aj v sezóne 2020/21 pôsobiť v extraligovom HK Poprad. Hoci sa zdalo, že po dvojročnom pôsobení pod Tatrami zmení zamestnávateľa, napokon bude opäť obliekať dres "kamzíkov". Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Erving prišiel do Popradu v lete 2018. Doteraz zaň odohral celkovo 108 zápasov, v ktorých dosiahol bilanciu šesť gólov, 24 asistencií a 25 plusových bodov. "Očakávam od neho posilnenie defenzívy. Je to ofenzívny obranca, ktorý ma veľmi dobré korčuľovanie. Dúfam, že sa mu bude aj strelecky dariť a môžem povedať, že obrancu jeho typu sme hľadali od začiatku. Verím, že bude pre tím prínos a bude napĺňať moje očakávania a očakávania vedenia. Potrebujeme obrancov, ktorí vedia brániť, ale sú aj aktívni v ofenzíve a sú ako štvrtý útočník. Určite bude patriť medzi najlepších korčuliarov v lige. Vo vlaňajšej sezóne ma prekvapil svojím vnímaním hry a v ofenzíve je veľmi prospešný," povedal tréner Peter Mikula pre hkpoprad.sk.

Po príchode Ervinga zrejme nastane aj ďalší pohyb v kádri "kamzíkov". "V danej situácii budú musieť niektorí hráči opustiť káder. Joona je čerešnička na torte pre skvelých popradských fanúšikov, aby sme im v tomto neľahkom období spravili aspoň my radosť. Samozrejme, ide o kvalitného obrancu, ktorý vystuží defenzívu," poznamenal riaditeľ HK Poprad Ľudovít Jurinyi.