Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Odvolanie HC Slovan Bratislava neprijali

Na archívnej snímke hráči HC Slovan Bratislava. Foto: TASR – Jakub Kotian

Pôvodné rozhodnutie Ligovej rady extraligy zostáva v platnosti, to znamená, že na konci sezóny príde Slovan o tri body, uviedol výkonný riaditeľ SZĽH Peter Kruľ.

Bratislava 18. októbra (TASR) - Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH) neprijal odvolanie HC Slovan Bratislava, ktorý príde na konci sezóny o tri body. Informoval o tom portál hockeyslovakia.sk.

Dôvod je previnenie "belasých" proti súťažnému poriadku SZĽH v 1. kole tohto ročníka Tipos extraligy. Slovan mal mať v zápase s Trenčínom dvoch hráčov z ročníka 2002 alebo mladších, resp. dve voľné miesta pre takýchto hráčov. Klub síce nechal jedno miesto voľné, ale na druhom mal staršieho hráča, čo Ligová rada posúdila ako previnenie proti súťažnému poriadku.

Slovan sa proti tomuto rozhodnutiu odvolal a prípadom sa zaoberal VV SZĽH. "Výkonný výbor sa po diskusii rozhodol neprijať odvolanie HC Slovan Bratislava. Pôvodné rozhodnutie Ligovej rady extraligy zostáva v platnosti, to znamená, že na konci sezóny príde Slovan o tri body. Osobné štatistiky hráčov zostanú v platnosti," objasnil výkonný riaditeľ SZĽH Peter Kruľ.