Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Hokej-TL: HC Nové Zámky - Dukla Ingema Michalovce 5:6 v 22. kole

HK Dukla Ingema Michalovce, foto z archívu. Foto: TASR

Skóre otočili v tretej tretine, v ktorej rozhodli dvoma gólmi, že domáci zostanú na poslednom mieste v tabuľke.

Nové Zámky 17. novembra (TASR) - Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v zápase nedeľného 22. kola Tipsport Ligy na ľade HC Mikron Nové Zámky 6:5. Skóre otočili v tretej tretine, v ktorej rozhodli dvoma gólmi, že domáci zostanú na poslednom mieste v tabuľke.



HC Mikron Nové Zámky - HK Dukla Ingema Michalovce 5:6 (1:3, 4:1, 0:2)

Góly: 20. Hruška (Mikula, Andisík), 30. Rogoň (Urban, Drtina), 34. Stupka (Pospíšil), 38. Fereta (Hruška), 40. Rogoň (Hruška) - 7. Kolba (Safaralejev, Hričina), 11. Spilar (Giľák, Galamboš), 12. Linet (Safaralejev, Hričina), 40. Galamboš (Giľák), 43. Mašlonka (Ventelä, Spilar), 50. Mašlonka (Dalhuisen). Rozhodovali: Lokšík, Juhász - D. Konc ml., Soltész, vylúčení: 6:7 na 2 min, navyše: Pospíšil 10 min osobný trest za bitku - Lalancette 10 min osobný trest za bitku, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 964 divákov

Nové Zámky: Kristín (12. Pavlas) – Hatala, Ordzovenský, Pavúk, Mikuš, Drtina, Šmach, Fereta – Pospíšil, Hruška, Stupka – Bajtek, Fábry, Múčka – Rogoň, Urban, Jurík – Mikula, Andrisík

Michalovce: Trenčan (34. Surák)- Ventelä, Dalhuisen, Kolba, Mesikämmen, Novický, Vorobjev, Zekucia - Mašlonka, Lalancete, Juusela - Spilar, Galamboš, Giľák - Hričina, Linet, Safaralejev - Hvila, Toma, Mesaroš



Súboj posledného mužstva tabuľky s nováčikom ligy sa začal v rýchlom tempe. Ako prví mohli udrieť domáci, ale Jurík nezakončil efektívne. V dobrej pozícii sa ocitol aj hosťujúci Juusela, ale vypálil len do Kristína. Prešlo 6 minút a hostia sa dostali do vedenia. Kolba dostal prihrávku na pravý kruh v útočnom pásme a bez prípravy prestrelil domáceho brankára. O 4 minúty neskôr založili Michalovčania rýchly útok, na konci ktorého gólovo zakončil skúsený Spilar. Prešlo len 39 sekúnd a Michalovčania strelili tretí gól. Linet dostal prihrávku spoza bránky od Safaralejeva a neomylne zvýšil náskok hostí. Domáci na to zareagovali výmenou brankára, Kristína nahradil Pavlas. Úvodné dejstvo sa nieslo v réžii nováčika ligy, napriek tomu sa tesne pred koncom tretiny presadili aj domáci vďaka Hruškovmu teču Mikulovej strely.

Hráči Nových Zámkov nastúpili do druhej tretiny ako vymenení a s jasným cieľom znižiť náskok súpera, z úvodných príležitostí však gólovo nazapršalo. V 24. minúte sa v zápase po prvý raz vylučovalo. Po faule Giľaka získali výhodu početnej výhody Novozámčania, ale Trenčana v bránke hostí výraznejšie neohrozili. O niekoľko okamihov sa pomer síl na ľade vymenil a hostia mohli pridať z hokejky Safaralejeva štvrtý gól. Pavlas si však svoju bránku postrážil. K slovu sa dostali opäť domáci. Urban vyslal strelu na Trenčana, ktorý puk neudržal a Rogoň ho upratal do bránky. Domáci zvýšili obrátky a dočkali sa odmeny. Pospíšil vysunul Stupku na útočnej modrej čiare, ten svoj nájazd na Trenčana premenil a vyhnal ho z bránky. To však zo strany domácich nebolo všetko. Ešte do konca druhej tretiny strelili aj štvrtý gól a ujali sa prvýkrát v dueli vedenia. Úspešným strelcom bol po vyhranom buly Fereta. Necelú minútu pred koncom druhého dejstva vyrovnal na 4:4 Galamboš. Rovnovážny stav vydržal iba 22 sekúnd, keďže domácich posunul do vedenia druhým gólom Rogoň. Divákov následne ešte zabavila pästným súbojom dvojica Pospíšil - Lalancette.

Do tretej tretiny vstúpili lepšie Michalovčania. V presilovke vystrelil od modrej Ventelä a Mašlonka tečoval puk za Pavlasov chrbát. Mašlonka mohol v oslabení vzápätí vsietiť ďalší gól, ale Pavlas jeho nájazd zneškodnil. Rovnako si poradil aj s veľkou šancou Safaralejeva. Gólové hody v zápase pokračovali. Na ľavom krídle sa k puku dostal Mašlonka, natlačil sa pred bránku a poslal puk k vzdialenejšej žrdi Pavlasovej bránky. Tridsať sekúnd pred koncom zápasu odvolali domáci brankára, ale úspech v podobe vyrovnania sa už nedostavil.


Hlasy trénerov



Ján Pardavý, tréner Trenčína: "Mali sme dobrý vstup do zápasu, rýchlo sme sa dostali do vedenia 2:0. Menšia koncentrovanosť nás stála inkasovaný gól. V dnešnom stretnutí sme mali viacero dobrých momentov a v správnom čase sme strelili gól. Za stavu 6:1 sa chalanom hralo lepšie. S výsledkom som spokojný, s predvedenou hrou menej."



Gergely Majoross, tréner Budapešti: "Bol to dlhý večer. Sotva sa zápas začal a už sme prehrávali o dva góly. Snažili sme sa dostať do zápasu, ale náš súper bol veľmi silný. Nezvládli sme niektoré náročné situácie, ktoré nás poslali do kolien. Pozitívnou vecou bolo, že sa zápas skončil."