Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

TL: Rychlík podpísal kontrakt s HK Poprad, vytvorí tandem s Vošvrdom

Na snímke zľava v pozadí Tomáš Matoušek (Slovan), Daniel Brajčák a brankár Tomáš Vošvrda (obaja Poprad) počas 45. kola hokejovej Tipsportligy HC Slovan Bratislava - HK Poprad 29. januára 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Trebišovský rodák Rychlík pôsobí v Poprade od roku 2016.

Poprad 15. júla (TASR) - Tipsportligový klub HK Poprad uzavrel zmluvu s 20-ročným brankárom Romanom Rychlíkom. Ten vytvorí brankársku dvojicu s Čechom Tomášom Vošvrdom. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Trebišovský rodák Rychlík pôsobí v Poprade od roku 2016. Pravidelne nastupoval v mládežníckych tímoch "kamzíkov" a pred sezónou 2019/2020 dostal príležitosť aj v prípravných zápasoch A-mužstva. Do tipsportligového zápasu však zatiaľ nezasiahol, no to sa pravdepodobne zmení v nasledujúcej sezóne.

"Cítim dôveru vedenia klubu a aj zodpovednosť. Prechod do mužského hokeja nie je jednoduchý, ale je na mne, ako sa s tým popasujem. Verím, že si výkonmi vypýtam miesto v súťažných dueloch. Aj ja chcem bojovať o post brankárskej jednotke a chcem, aby sme si boli oporami. Samozrejme, Tomáš je skúsenejší, má odchytané. Nechám si aj ja poradiť, ale samozrejme, musí byť aj zdravá rivalita a povzbudzovanie," uviedol Rychlík pre klubový web.