Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Hokej

Útočník Králik podpísal profesionálnu zmluvu s Popradom

Na snímke vľavo Juraj Milý (HC Košice), vpravo Michal Králik (HK Poprad) v zápase 23. kola hokejovej Tipsport ligy HC Košice – HK Poprad v Košiciach. Foto: TASR - František Iván

Pre rodáka z Liptovského Mikuláša bola sezóna 2019/2020 prvá v mužskom hokeji. V 24 zápasoch si do štatistík pripísal tri kanadské body za gól a dve asistencie.

Poprad 17. júla (TASR) – Slovenský hokejový útočník Michal Králik podpísal prvý profesionálny kontrakt s HK Poprad. V drese kamzíkov debutoval už v sezóne 2019/2020, počas ktorej odohral 24 zápasov. Popradský klub priniesol informáciu na oficiálnej stránke.

Pre rodáka z Liptovského Mikuláša bola sezóna 2019/2020 prvá v mužskom hokeji. V 24 zápasoch si do štatistík pripísal tri kanadské body za gól a dve asistencie. Dva zápasy odohral aj za Spišskú Novú Ves v druhej najvyššej súťaži. Bola to pre neho zároveň posledná sezóna, v ktorej mohol pôsobiť aj v juniorskej extralige. V predčasne ukončenom ročníku v nej odohral 39 zápasov, v ktorých získal 56 bodov (36 gólov, 20 asistencií).

„Vážim si, že som dostal možnosť pôsobiť medzi mužmi, keďže už nemôžem hrať juniorský hokej. Riaditeľ klubu pán Jurinyi mi predostrel ponuku ešte pred vypuknutím pandémie a ani som sa nezaoberal iným pôsobiskom. Pôsobenie pri skúsených hráčoch mi dalo veľa. Veľa som sa naučil a dúfam, že získam ešte viac skúseností, aby som to mohol pretaviť do zápasov. Som pripravený zobrať hocijakú úlohu v mužstve. Viem, že moja úloha nebude dávať góly, ale budem sa snažiť hrať aj dozadu, blokovať strely a robiť ďalšie tímové veci," uviedol Králik pre hkpoprad.sk