Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Hokej

Valášek nahradí Lintnera do 21. júla: Bola to dohoda všetkých klubov

Na snímke Imre Valášek po skončení dozornej rady spoločnosti Pro-Hokej v Banskej Bystrici 22. júna 2020. Foto: TASR - Ján Krošlák

Dozorná rada spoločnosti Pro-Hokej odvolala doterajšieho riaditeľa Lintnera na pondelňajšom zasadnutí v Banskej Bystrici.

Banská Bystrica 22. júna (TASR) - Éra Richarda Lintnera vo funkcii riaditeľa spoločnosti Pro-Hokej sa skončila po piatich rokoch. Bývalý reprezentačný obranca nastúpil do funkcie v auguste 2015, keď nahradil Vladimíra Paštinského.

"Spoločne sa ideme vydať na vzrušujúcu cestu k rekonštrukcii našej najvyššej hokejovej ligy. Konečne využijeme príležitosť preniesť súboj hokejových ideí od diskusie do reality," povedal vtedy Lintner po zvolení do funkcie. Klubom však v pondelok došla trpezlivosť a 21. júla na valnom zhromaždení si riadiaci orgán Tipsport Ligy zvolí nového šéfa.



Agendu po Lintnerovi dovtedy prevezme Imre Valášek, ktorý s úsmevom poznamenal, že si ho kluby vybrali azda preto, lebo je najmladší: "Bola to dohoda všetkých klubov. Do najbližšieho zasadnutia som bol poverený vedením spoločnosti a v najkratšom čase bude vypísané výberové konanie, po valnom zhromaždení budeme mať nového riaditeľa."

Valášek uviedol, že ho do júlového zhromaždenia čaká niekoľko úloh: "Neznamená to pre mňa, že by som mal robiť niečo, čo nedokončil Lintner. Ja musím pripraviť spoločnosť tak, aby po valnom zhromaždení mohol nový riaditeľ veľmi plynule nastúpiť, a aby nič nenarušilo priebeh jeho práce. Moje rozhodnutia a úlohy budú dovtedy prebiehať v súčinnosti s klubmi, všetky kroky budeme robiť spoločne."

Dozorná rada spoločnosti Pro-Hokej odvolala doterajšieho riaditeľa Lintnera na pondelňajšom zasadnutí v Banskej Bystrici.