Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Zvolen angažoval britského reprezentanta Hammonda

Archívna snímka zo zápasu HC Slovan Bratislava - HKM Zvolen. Foto: TASR - Pavol Zachar

Rodák z Brightonu hokejovo vyrastal v Kanade. V doterajšej kariére si vyskúšal nižšie súťaže v zámorí, od roku 2016 pôsobil v Európe.

Zvolen 24. júna (TASR) – Tipsportligový klub HKM Zvolen angažoval 30-ročného britského hokejistu Mikea Hammonda. Stredný útočník bude prvým hráčom z Veľkej Británie v najvyššej slovenskej súťaži. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Rodák z Brightonu hokejovo vyrastal v Kanade. V doterajšej kariére si vyskúšal nižšie súťaže v zámorí, od roku 2016 pôsobil v Európe. Zahral si na Britských ostrovoch, v sezóne 2019/2020 pôsobil v druhej najvyššej nemeckej súťaži. V drese Lausitzer Füchse odohral 48 zápasov, v ktorých získal 67 kanadských bodov za 18 gólov a 49 asistencií. S priemerom 1,4 bodu na zápas bol štvrtý najlepší hráč celej súťaže.

V uplynulých sezónach viackrát reprezentoval Veľkú Britániu, štartoval aj na MS 2019 na Slovensku. V siedmich zápasoch strelil štyri góly a bol najlepší strelec i najproduktívnejší hráč svojho mužstva. „Ide o kreatívneho centra s veľmi dobrou prihrávkou a dobrou strelou zápästím. Veríme, že bude veľkým prínosom do našej ofenzívy," uviedol generálny manažér HKM Zvolen Ladislav Čierny.