Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

TL: Zvolen predĺžil zmluvu s Meliškom a zo Sparty získal Gajdoša

Na archívnej snímke František Gajdoš v zápase základnej A skupiny Hlinka Gretzky Cup. Foto: TASR/AP

Dvadsaťtriročný Meliško odštartoval hokejovú dráhu pod Pustým hradom, no ešte v dorasteneckom veku zamieril do Chomutova.

Zvolen 19. júna (TASR) - Tipsportligový klub HKM Zvolen sa dohodol na zmluvách s dvojicou mladých obrancov Jakubom Meliškom a Františkom Gajdošom. Prvý menovaný predĺžil zmluvu s materským klubom, druhý prišiel z juniorského tímu Sparty Praha. Klub o tom informoval na svojej oficiálnej stránke.

Dvadsaťtriročný Meliško odštartoval hokejovú dráhu pod Pustým hradom, no ešte v dorasteneckom veku zamieril do Chomutova. V roku 2016/17 si vyskúšal zámorskú súťaž NAHL v tíme Lone Star Brahmas, kde získal titul. Zahral si aj za Žilinu či Michalovce a vo francúzskej lige v tímoch Bordeaux a Gap. Po návrate do Zvolena si v uplynulej sezóne pripísal v 22 zápasoch dva góly a asistenciu. "Rokovania boli rýchle a bezproblémové. Som rád, že Zvolen prejavil záujem a môžem pokračovať v kvalitnom tíme, navyše po boku ďalších odchovancov. Verím, že sa vytvorí dobrá partia a čaká nás úspešná sezóna," uviedol.

Devätnásťročný Gajdoš pôsobil v uplynulých troch sezónach v juniorských výberoch Sparty Praha. V poslednej získal 16 bodov (2+14) v 32 zápasoch. "Sme veľmi radi, že sa nám podarilo získať talentovaného mladého obrancu a mládežníckeho reprezentanta, ktorý môže dostať priestor pre rozvoj v našom klube. Držíme mu palce," uviedol generálny manažér HKM Ladislav Čierny.