Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Hokejista Radoslav Tybor ostáva v Pardubiciach, zahrá si Ligu majstrov

Radoslav Tybor Foto: TASR

Do tímu českého extraligistu, ktorý je zakladujúcim členom hokejovej Ligy majstrov a predstaví sa v nej automaticky aj v novom ročníku, sa vracia majster sveta z roku 2010 Petr Čáslava.

Pardubice 10. apríla (TASR) - Slovenský hokejista Radoslav Tybor bude pokračovať v drese HC ČSOB Pojišťovna Pardubice aj v budúcej sezóne. Obrana Marek Ďaloga zatiaľ s klubom neuzavrel nový kontrakt, brankár Július Hudáček možnosť predĺženia zmluvy neprijal a odišiel do švédskeho Örebra.

Do tímu českého extraligistu, ktorý je zakladujúcim členom hokejovej Ligy majstrov a predstaví sa v nej automaticky aj v novom ročníku, sa vracia majster sveta z roku 2010 Petr Čáslava. Skúsený obranca pôsobil posledné štyri sezóny v KHL v Severstali Čerepovec a CSKA Moskva. Na štvrtkovej tlačovej konferencii oznámilo vedenie klubu, že sa na ďalšej spolupráci dohodlo aj s dvojicou obrancov Blažom Gregorcom a Václavom Kočim či útočníkom Tomášom Zohornom. Slovenský bek Marek Ďaloga sa zatiaľ na zmluve s Pardubicami nedohodol.

Radoslav Tybor zažil úspešnú sezónu, keď si v 44 zápasoch základnej časti pripísal dovedna 24 kanadských bodov (16+8). Pre tím trénera Zdeněka Veneru bol gólovo platný najmä v predkole play off, v ktorom Pardubice zdolali Slaviu Praha 3:2 na zápasy. Tybor strelil šesť gólov a výraznou mierou pomohol tímu k účasti vo štvrťfinále. V sérii prvého kola vyraďovačky ho síce vyradil Třinec 1:4 na zápasy, Tybor sa však stal so 7 gólmi najlepším strelcom svojho tímu a napriek nepokračovaniu vo vyraďovacej fáze je na čele najlepších kanonierov play off českej extraligy.

Július Hudáček bude v budúcej sezóne chytávať za Örebro

Vedenie pardubického klubu ponúklo zmluvu na novú sezónu aj brankárovi Júliusovi Hudáčekovi, ten však ponuku neprijal.

Klubu Örebro potvrdil jeho angažovanie na štvrtkovej tlačovej konferencii, zmluvu navyše podpísalo aj s ďalšou trojicou hráčov.

O pôsobení reprezentačného brankára SR v švédskom klube sa špekulovalo už dávnejšie. Hoci mal 23-ročný brankár ponuku na zotrvanie v Pardubiciach, rozhodol sa vrátiť na sever Európy. Vo švédsku už v minulosti pôsobil v kluboch Södertälje a Frölunda.

Švédsky klub zároveň predstavil podľa portálu Aftonbladet na tlačovej konferencii koncept "jarného upratovania", v rámci ktorého sa obmení aj zloženie kádra. Okrem Hudáčka potvrdilo vedenie vo štvrtok aj príchod útočníkov Švéda Daniela Vikstena a Američana Dereka Ryana či fínskeho obrancu Joonasa Jalvantiho. Örebro vyhralo barážovú skupinu o udržanie a v SHL bude v budúcom ročníku pôsobiť aj s Djugardenom.

Hudáček odštartoval uplynulú sezónu v drese Sibiru Novosibirsk v KHL, no za klub odohral iba jediný duel a sťahoval sa do Pardubíc. S nimi sa nakoniec prebojoval do štvrťfinále play off českej extraligy, kde stroskotal na Třinci. V slovenskej extralige získal s Košicami trikrát majstrovský titul a zachytal si aj v Trebišove, Bardejove a za rodnú Spišskú Novú Ves