Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Český útočník Netík ide zo Slovana do Sparty Praha

Tomáš Netík Foto: TASR/Martin Baumann

Netík získal v minulosti so Spartou tri extraligové tituly (2002, 2006 a 2007) a je pripravený vybojovať ďalšie trofeje.

Praha 1. júna (TASR) - Český hokejista Tomáš Netík sa po piatich rokoch vrátil do HC Sparta Praha. Tridsaťtriročný útočník, ktorý naposledy obliekal dres slovenského účastníka KHL Slovana Bratislava, sa s vedením klubu dohodol na viacročnej zmluve.

"Sparta je pre mňa srdcová záležitosť. Zažil som tu veľmi pekné chvíle a verím, že ďalšie ma tu ešte čakajú. Aj preto sa vraciam," povedal pre web Sparty Netík. Novú posilu si pochvaľoval aj športový manažér Patrik Martinec. "Sme veľmi radi, že sa nám podarilo dotiahnuť tento transfer a dohodnúť sa na návrate Tomáša Netíka do nášho klubu. Veríme, že sa mu bude dariť podobne ako pred tým, ako odišiel na zahraničný angažmán."

Netík získal v minulosti so Spartou tri extraligové tituly (2002, 2006 a 2007) a je pripravený vybojovať ďalšie trofeje. "Bol by to ideálny návrat, ale je jasné, že cesta bude dlhá a náročná. Roky strávené v Sparte boli pre mňa tými najkrajšími v kariére. Som veľmi rád, že som späť," podotkol český hokejista a dodal: "Verím, že všetko bude klapať k obojstrannej spokojnosti."

Netík po odchode v roku 2010 zo Sparty hral KHL za CSKA Moskva, Lev Poprad, potom odišiel na hosťovanie do Växjö Lakers. Na začiatku sezóny 2012/2013 pôsobil v Bilí Tygři Liberec, odtiaľ zamieril do Neftechimiku Nižnekamsk a Slovana Bratislava.