Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

V AHL bude v tejto sezóne účinkovať desať rozhodkýň

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pôsobenie v AHL je ďalším krokom k možnosti pre rozhodkyne postúpiť do NHL, čo už funguje napríklad v NBA či NFL.

New York 12. októbra (TASR) – V zámorskej súťaži American Hockey League (AHL) bude v novej sezóne pôsobiť desať rozhodkýň. Je to doteraz najvyšší počet, ktorý dosiahli ženy-rozhodkyne v profesionálnej hokejovej lige.

Už v sobotu sa Katie Guayová stane prvou ženou, ktorá ako hlavná rozhodkyňa povedie duel AHL. Okrem nej budú v súťaži pôsobiť aj Kelly Cookeová, Jacqueline Zee Howardová, Laura Whiteová, Samantha Hillerová, Elizabeth Manthová a Amanda Tassonová, čiarovými rozhodkyňami budú Kendall Hanleyová, Kirsten Welshová a Alexandra Clarkeová. Zaradili sa tak k sedemnástim novým menám rozhodcov v tomto ročníku.

„Boli na na našom radare už dlhšie. Máme s nimi dobré skúsenosti. Či už rozhodovali na olympiáde, v zápasoch mužskej a ženskej univerzitnej ligy, na turnajoch talentov NHL. Teraz nastal čas, aby sa dostali na vyššiu úroveň profesionálneho hokeja," povedal v rozhovore pre agentúru AP prezident AHL Scott Howson. Pôsobenie v AHL je ďalším krokom k možnosti pre rozhodkyne postúpiť do NHL, čo už funguje napr. v NBA či NFL.