Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Vo štvrťfinále Tipsport Kaufland Cupu šláger B. Bystrica - Michalovce

Na snímke začiatok letnej prípravy na ľade HC'05 iClinic Banská Bystrica. V Banskej Bystric. Foto: TASR – Ján Krošlák

Najproduktívnejším hráčom základnej časti bol Samuel Buček zo Slovana, ktorý strelil päť gólov a na jeden prihral.

Bratislava 18. septembra (TASR) - Vo štvrťfinále hokejového Tipsport Kaufland Cupu príde k zaujímavej a po letných hráčskych presunoch aj sledovanej konfrontácii medzi HC '05 Banská Bystrica a Duklou Ingema Michalovce. Jediný prvoligista medzi najlepšou osmičkou z Topoľčian narazí na Slovan Bratislava, Poprad sa pobije o postup do semifinále s Detvou a Trenčín s Nitrou. Štvrťfinále je na programe 22. a 24. septembra.

Nasadená štvorica víťazov základných skupín (Banská Bystrica, Slovan Bratislava, Poprad a Trenčín) dostala žrebovaním za súperov mužstvá z druhých miest v základnej fáze Tipsport Kaufland Cupu. Platilo pravidlo, že proti sebe nemohli nastúpiť tímy z rovnakej skupiny. Štvrťfinále sa hrá pohárovým systémom známym aj z hokejovej Ligy majstrov na odvetu, začína sa u tabuľkovo horšie postavených mužstiev (Michalovce, Topoľčany, Detva, Nitra). V prípade, že po dvoch zápasoch, pričom prvý sa v prípade remízy po riadnom hracom čase nepredlžuje, majú mužstvá rovnaký bodový zisk i skóre, nasleduje päťminútové predĺženie, prípadne aj samostatné nájazdy.

Najproduktívnejším hráčom základnej časti bol Samuel Buček zo Slovana, ktorý strelil päť gólov a na jeden prihral. Šesť bodov zaznamenali aj Košičan Michal Chovan (2+4) a Novozámočan Petr Obdržálek (1+5). Buček bol aj najlepší strelec základnej časti, Obdržálek spoločne s Joshuom Jacobom Winquistom z Banskej Bystrice a Allanom McPhersonom zo Zvolena zasa najlepším nahrávačom. Mikulášan Marcel Petran nazbieral až 36 trestných minút. Brankárom dominoval v základnej časti Henri Kiviaho z Nových Zámkov, vo dvoch súbojoch mal 94,59 % úspešnosť zákrokov.

Žreb štvrťfinále Tipsport Kaufland Cupu (prvé zápasy 22. septembra, odvety 24. septembra, začína sa na ľadoch druhých mužstiev v základných skupinách):

HC '05 Banská Bystrica – Dukla Ingema Michalovce
Slovan Bratislava – HC Topoľčany
HK Poprad – HC 07 Detva
Dukla Trenčín – HK Nitra