Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Hokej

Vo Vítkoviciach je podozrenie na COVID-19, odložili zápas s Litvínovom

Radosť hráčov Vítkovíc po góle v odvete 16-finále hokejovej Ligy majstrov medzi HK Nitra a HC Vítkovice Ridera 11. októbra 2016 v Nitre. Foto: TASR/Henrich Mišovič

V kádri Vítkovíc figurujú aj piati slovenskí legionári - obrancovia Patrik Koch a Peter Trška a útočníci Jozef Baláž, Rastislav Dej a Peter Šišovský.

Praha 16. septembra (TASR) - Úvodný duel novej sezóny českej hokejovej extraligy medzi Vítkovicami a Litvínovom (vo štvrtok o 17.30) museli z preventívnych dôvodov odložiť na neurčito. U niektorých hráčov Vítkovíc sa totiž objavili príznaky ochorenia COVID-19.

Ostravský klub v stredu informoval, že časť hráčov A-tímu mala zvýšenú teplotu a ďalšie symptómy, takže štvrtkový zápas s Litvínovom museli preložiť na iný dátum. Zatiaľ nie je isté, že ide o príznaky bežného prechladnutia, alebo sa hokejisti nakazili koronavírusom. Celý tím, vrátane realizačného tímu, mal ešte v stredu podstúpiť testy, ktorých výsledky by mali byť známe do 24 hodín po odobraní vzoriek. "Situáciu sme urýchlene prekonzultovali s hygienickou stanicou a už v stredu absolvujú všetci hráči – i tí bez príznakov – a členovia realizačného tímu testy na COVID-19. Na základe výsledkov sa potom rozhodne, či to bude ďalej," uviedol pre klubový web výkonný riaditeľ a člen predstavenstva Vítkovíc Petr Handl.

V kádri Vítkovíc figurujú aj piati slovenskí legionári - obrancovia Patrik Koch a Peter Trška a útočníci Jozef Baláž, Rastislav Dej a Peter Šišovský.