Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Ženská hokejová reprezentácia absolvuje výcvikový tábor v Pezinku

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Súčasná séria výcvikových táborov je zameraná na prípravu na augustový turnaj A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta, ktorý sa uskutoční v Šen-čene.

Bratislava 31. mája (TASR) - Slovenská ženská hokejová reprezentácia pokračuje v sérii výcvikových táborov v medzisezónnom období. Zverenky fínskeho trénera Arta Sieppiho sa budú na budúci týždeň pripravovať v Aréne Pezinok. Od pondelka do piatka ich čaká dovedna osem tréningových jednotiek, informoval portál hockeyslovakia.sk.

V nominácii ženskej reprezentácie figuruje 29 hráčok. Kostru tímu tradične tvoria hokejistky pôsobiace v centralizovanej príprave pod hlavičkou HC ŠKP Bratislava. Dopĺňajú ich hráčky z domácich ligových klubov a šestica legionárok z Maďarska, Fínska, Švédska a Kanady.

Súčasná séria výcvikových táborov je zameraná na prípravu na augustový turnaj A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta, ktorý sa uskutoční v Šen-čene. Slovenky nastúpia v Číne od 20. do 26. augusta proti domácemu tímu, Dánkam, Nórkam, Rakúšankám a Holanďankám. Do Ázie odletia viac ako týždeň pred podujatím a zabojujú o dve postupové miestenky do elitnej kategórie.