Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Hokejistov Žiliny povedie v budúcej sezóne Jozef Zavadil

Na snímke zľava brankár Marek Peksa, Martin Chovan (obaja Žilina), Matúš Matis (Bardejov) a Matej Valášek (Žilina) v úvodnom zápase barážovej série o hokejovú Tipsport extraligu medzi tímami MsHK DOXXbet Žilina a HC 46 Bardejov v Žiline vo štvrtok 20. marca 2014. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

S hokejovými vlkmi podpísal zmluvu do konca budúcej sezóny.

Žilina 10. júna (TASR) - Novým trénerom hokejového extraligistu MsHK DOXXbet Žilina sa stal Jozef Zavadil. S "vlkmi" podpísal zmluvu do konca budúcej sezóny.

"Sme radi, že sa nám podarilo dohodnúť s takým skúseným trénerom. Zmluvu s pánom Zavadilom sme podpísali na jednu sezónu," povedal pre TASR generálny manažér klubu Imre Valášek.

"Pri hľadaní nového trénera sme sa snažili nájsť človeka, ktorý bude mať určité skúsenosti, pretože máme mladého asistenta a ten je síce vzdelaný a šikovný, no chýbajú mu práve skúsenosti. Druhá priorita bola, aby vedel pracovať s mladými hráčmi, keďže finančne nie sme v stave, aby sme si mohli dovoliť kúpiť 15 nových, hotových hráčov. To boli dva základné atribúty. Verím, že spolupráca bude výborná," uviedol Valášek.

"Vlci" sa v nasledujúcej sezóne budú opierať najmä o hokejistov z vlastných radov. Momentálne sa s tímom pripravuje dvadsať hráčov. "Nie je to krátkodobá záležitosť, ale dlhá cesta. No ja verím, že v priebehu dvoch-troch rokov sa objavia prvé výsledky. Chceme skĺbiť mladých hráčov a strednú generáciu. Momentálne máme v príprave dvadsať hráčov a všetko sú Žilinčania. Čo sa týka 'cezpoľných', máme nejakých v jednaní, ale ešte sme to neuzavreli, keďže so zmluvami začíname až od augusta," pokračoval.

Extraligové kluby musia do 30. júna predložiť na riadiaci orgán Pro-Hokej svoje finančné záväzky voči hráčom a trénerom a do 1. augusta preukázať ich splnenie, respektíve dohodu o ich vyrovnaní. Žilina má už skoro všetko vyriešené. "Až na pár maličkostí, ako sú zle doručené faktúry a nejaké technické záležitosti, máme už kompletne všetky záväzky voči hráčom a trénerom vyplatené," dodal Valášek.

Žilinčania mali v uplynulom ročníku problémy na trénerskom poste. Sezónu otvoril na striedačke Jan Neliba, na začiatku decembra ho však vo funkcii nahradil Róbert Kaláber. Ten neskôr pre osobné dôvody abdikoval, a tak "vlkov" viedol v baráži proti prvoligovému Bardejovu o zachovanie si extraligovej príslušnosti Martin Groma.

Šesťdesiatšesťročný Zavadil už v najvyššej slovenskej súťaži pôsobil, keď v rokoch 1994 až 1996 viedol Dubnicu. Neskôr pôsobil v nižších českých súťažiach v Karvinej, Kroměříži či Šumperku. Naposledy stál na striedačke HC Brumov-Bylnice vo štvrtej najvyššej súťaži v Česku.