Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Švajčiari berú do Soči osem hráčov z NHL a jedného z AHL

Na snímke na striedačke Švajčiarska uprostred hlavný tréner Sean Simpson, archívna snímka Foto: TASR/Milan Kapusta

Vicemajstri sveta absolvujú prvý zápas na olympijskom turnaji 12. februára proti Lotyšom. Ďalej ich v skupine ešte čakajú Švédi a Česi.

Zürich 6. januára (TASR) - Tréner švajčiarskej hokejovej reprezentácie Sean Simpson oznámil v pondelok 25-člennú nomináciu na olympijský turnaj v Soči. Figuruje v nej osem hráčov pôsobiacich v zámorskej NHL. V tíme je aj útočník Simon Moser, ktorý pôsobí na farme Nashvillu v Milwaukee Admirals v AHL.

V mužstve sú traja brankári, z toho dvaja z NHL - Reto Berra (Calgary Flames) a Jonas Hiller (Anaheim Ducks). Ďalej osem obrancov (4 z NHL) a 14 útočníkov (2 z NHL). Nomináciu zverejnila v pondelok oficiálna webstránka Švajčiarskeho hokejového zväzu.

Vicemajstri sveta Švajčiari pred ZOH absolvujú kemp v Klotene a do Soči odletia 6. februára. Tam ich čakajú ešte dva prípravné zápasy s Ruskom a Nórskom. Prvý zápas na olympijskom turnaji absolvujú 12. februára proti Lotyšom. Ďalej sa v skupine stretnú so Švédmi (14. februára) a Čechmi (15. februára).

nominácia Švajčiarska na ZOH 2014 v Soči:
brankári: Reto Berra (Calgary Flames), Jonas Hiller (Anaheim Ducks), Tobias Stephan (Ženeva)
obrancovia: Severin Blindenbacher (Zürich), Rafael Diaz (Montreal Canadiens), Philippe Furrer (Bern), Roman Josi (Nashville Predators), Mathias Seger (Zürich), Mark Streit (Philadelphia Flames), Julien Vauclair (Lugano), Yannick Weber (Vancouver Canucks)
útočníci: Andreas Ambühl (Davos), Matthias Bieber, Simon Bodenmann (obaja Kloten), Damien Brunner (New Jersey Devils), Luca Cunti (Zürich), Ryan Gardner (Bern), Denis Hollenstein (Ženeva), Simon Moser (Nashville Predators/Milwaukee), Nino Niederreiter (Minnesota Wild), Martin Plüss (Bern), Kevin Romy (Ženeva), Reto Suri (Zug), Morris Trachsler, Roman Wick (obaja Zürich)