Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Hokejista Baroš sa dohodol na spolupráci s HC Frýdek-Místek

Na archívnej snímke Samuel Baroš. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Baroš začal prebiehajúcu sezónu 2021/2022 v drese Bratislava Capitals v medzinárodnej IHL.

Frýdek-Místek 20. novembra (TASR) - Slovenský hokejový brankár Samuel Baroš sa dohodol na spolupráci s klubom druhej najvyššej českej súťaže HC Frýdek-Místek. V tíme doplní slovenskú dvojicu brankárov Juraj Šimboch a Frederik Foltán, ktorý je v súčasnosti v rekonvalescencii. Klub informoval o novej akvizícii na oficiálnej stránke.

Baroš začal prebiehajúcu sezónu 2021/2022 v drese Bratislava Capitals v medzinárodnej IHL. V 5 zápasoch dosiahol 93,2-percentnú úspešnosť zásahov a priemer 2,10 inkasovaného gólu na zápas. Klub HC Frýdek-Místek je zároveň farmou majstra českej extraligy HC Oceláři Třinec.

Po nedávnych úmrtiach útočníka Borisa Sádeckého a viceprezidenta Dušana Pašeka sa vedenie klubu Bratislava Capitals rozhodlo ukončiť pôsobenie v IHL pre sezónu 2021/2022. Už 15 hráčov z tímu si našlo nové pôsobisko. Do Slovenskej extraligy zamierili Luc Snuggerud (Košice), David Levin (Spišská Nová Ves), Denis Hudec, Martin Chovan (obaja Trenčín), Dávid Buc, Roman Faith (obaja Michalovce), Jamie Arniel, Dávid Bondra (obaja Poprad) a Samuel Fereta (Nové Zámky). V zahraničných súťažiach budú okrem Baroša pôsobiť Vojtech Zeleňák (Jihlava), Connor LaCouvee (KalPa/Fín.), Marc-Olivier Roy (SaiPa/Fín.), Sam Jardine (IFK Helsinki/Fín.) a Nikolaj Žerdev (HCM Meran/Tal.).