Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Hokej

Fotografovanie hokejistov s incidentom, Tatar spadol z lavičky

Z oficiálneho fotografovania slovenskej hokejovej reprezentácie na MS 2014 v hokeji v Minsku 13. mája 2014. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Po tom, čo v nedeľu museli plánované fotenie zrušiť, keďže sa naň nedostavil fotograf IIHF, za bez komplikácií nezaobišla ani utorková akcia.

Minsk 13. mája (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti absolvovali v utorok v Minsku pred popoludňajším tréningom spoločné oficiálne fotografovanie pre potreby Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF).

Po tom, čo v nedeľu museli plánované fotenie zrušiť, keďže sa naň nedostavil fotograf IIHF, za bez komplikácií nezaobišla ani utorková akcia. Tomáš Tatar sa stojac korčuľami na zadnej lavici šmykol a nekoordinovane spadol, našťastie sa incident zaobišiel bez zranenia a vyvolal iba úsmevy na tvárach spoluhráčov.

Utorkový tréning vo vedľajšej hale Arény Čižovka bol nakoniec dobrovoľný. Viedli ho asistenti Peter Oremus a Vladimír Országh a zúčastnili sa na ňom iba jedenásti hráči - brankári Jaroslav Janus, Július Hudáček, obrancovia Marek Ďaloga, Juraj Valach, Peter Čerešňák, Vladimír Mihálik a útočníci Tomáš Marcinko, Martin Réway, Juraj Mikúš, Andrej Šťastný a Marcel Haščák. Ostatní si dopriali pred stredajším zápasom s Nórskom (19.45 SELČ) oddych.

"Šampionát je veľmi dlhý a náročný, niekedy tréningy uberajú viac síl ako pomáhajú. Možno nám to pred zajtrajším zápasom prospeje, keď tréning vypustíme," vyjadril sa Marek Viedenský. V utorok si chceli hráči najmä dôkladne odpočinúť a zregenerovať sily. "Hlavne si chceme vyčistiť hlavu po včerajšom zápase s Francúzskom a pomaly sa začať koncentrovať na Nórsko. Čelíme hrozbe boja o záchranu, je to tvrdá realita. Musíme v zostávajúcich dueloch zabrať a zabojovať," dodal 23-ročný center.

Viedenský zaujal i tým, že sa zbavil niekoľkodňového strniska a rozhodol sa oholiť. Ako prezradil, nie iba kvôli spoločnému fotografovaniu. "Bradu som dal dole kvôli tomu, aby sme niečo zmenili. Možno to prinesie šťastie. Občas takéto zmeny pomôžu," pousmial sa.