Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Hokej

Hokejisti Slovana sa trápia s gólovou koncovkou

Na snímke striedačka Slovana v stretnutí hokejovej KHL HC Slovan Bratislava - Neftechimik Nižnekamsk 28. septembra 2015 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Hráči Slovana zaznamenali druhú prehru na domácom ľade. Najbližší zápas budú hrať belasí na domácom ľade už zajtra proti Salavatu Julajev UFA.

Bratislava 1. októbra (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava v stredu opäť nepotešili domácich fanúšikov zápase KHL, keď podľahli Traktoru Čeľabinsk 1:3. Michelovi Miklíkovi sa síce pred koncom prvej tretiny podarilo naštartovať svoj gólový účet sezóny, bol to však napokon aj jediný gól do siete súpera. Hráči Slovana si tak pripísali druhú prehru v rade na domácom ľade, keď predtým nestačil na Nižnekamsk 0:3.

Napriek streleckej aktivite majú "belasí" naďalej problém v koncovke. V oboch zápasoch vyslali na brankárov dokopy 76 striel, no len jedna sa skončila ranou "do čierneho". Žalostne vyznievajú presilové hry, lenže tréner Miloš Říha neuvažuje o vytvorení špeciálnej formácie, keďže problém vidí inde: "My to musíme hlavne zjednodušiť. Presilovkové komando môže byť, ale keď sa nám to tam točí z vyloženej šance do kruhu, tak to tam môže hrať ktokoľvek. Hráči si hlavne musia dať povedať. Vymyslia si systém, prípadne im my povieme, ako majú hrať a vždy to jeden spraví úplne ináč. Ostatní potom nevedia, čo majú hrať. Dôležitá je herná disciplína. Treba spraviť dve akcie, tie do bodky splniť a bude nám to vychádzať. Ale ide ľavák do bránky z pravej strany, je medzi kruhmi a otočíme to späť do rohu."

Problém efektivity na domácom ľade si uvedomuje aj útočník Marek Viedenský: "Máme veľa striel, ale nepadajú z toho góly, ani z vyložených šancí. Musíme streliť nejaký šmatlavý gól, ktorý nám uznajú a musíme ho hlavne streliť ako prvý. Doma stále len doťahujeme zápasy, čo nás stojí veľa síl. Na konci druhej tretiny sme dostali gól, povedali sme si, že to musíme otočiť, ale bohužiaľ sme zasa nevedeli streliť gól a bez gólov sa nedá vyhrávať."

Zápas proti Čeľabinsku bol premiérový pre Radovana Puliša, ktorého vedenie povolalo zo Zvolena po tom, čo rozviazalo zmluvu s bieloruským útočníkom Anatolijom Protaseňom. Tréner ho zaradil do štvrtej formácie k Marekovi Viedenskému a Pavlovi Skalickému. Puliš si mohol k debutu v KHL pridať aj gólový zápis, keď sa v 53. minúte dostal do skvelej streleckej pozície: "Skaldo to tam skvelo vybojoval, hodil to Vieďovi a ten ma našiel v medzikruží. Chcel som to zodvihnúť, tá strela mi ale nesadla tak, ako som si predstavoval a trafil som ho do betónu."

Tréner Říha však bol s prácou štvrtej formácie spokojný: "Vytvorili si štyri vyložené gólové šance. Ak by sa im podarilo streliť gól, tak by si ho za ten zápas zaslúžili."