Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Horkokrvný Ryspayev mastil na ľade všetko, čo mu prišlo pod ruku

Bitka Ryspayeva s Belovom. Foto: KHL.ru

Pästiarske súboje predvádzal v zápase Astany s Neftechimikom.

Bratislava 1. novembra (Teraz.sk) – Kazach Damir Ryspayev je skutočne neovládateľná šelma v drese astanských leopardov. V zápase s Neftechimikom Nižnekamsk sa najprv začal „mastiť“ s Nikolajom Belovom. Pazúry mali v sebe silno zarazené, rozhodcovia mali čo robiť, aby ich od seba odtrhli.


Video bitky:





Myslíte si, že Ryspayev si to potom namieril rovno na trestnú? Omyl! Po ceste si ešte podal Alexandra Bryntseva. Od tohto hokejistu ho museli odtrhnúť dvaja hokejisti. A to ešte Damir ukazoval smerom na striedačku súpera, že ak má niekto záujem, pozýva ho na ľad. Z toho sa však musel odporúčať už v polovici prvej tretiny po svojich pästiarskych vložkách. Za „výkon“ ho pochválilo zopár spoluhráčov.

Rozhodcovia mu však vystavili dlhý výpočet trestov: 5 minút za bitku + 4 minúty za hrubosť + 20 minút a do konca stretnutia ako bonus.
Jeho tím napokon zvíťazil 6:5 na samostatné nájazdy. O triumf domácich sa v nájazdoch postaral Roman Starčenko. Celý duel odchytal slovenský brankár Ján Laco, ktorý kryl 27 z 32 striel Nižnekamsku a navyše zneškodnil všetky tri nájazdy.