Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Hossa má jediný cieľ, chce získať Stanleyho pohár

Marián Hossa Foto: TASR/AP

Mariána Hossu trápili bolesti chrbta. Z toho dôvodu vynechal prípravné zápasy a musel sa so spoluhráčmi zohrávať v úvode sezóny.

South Bend 20. septembra (TASR) - Počas vlaňajšieho prípravného kempu Chicaga Blackhawks pred novým ročníkom zámorskej NHL trápili slovenského hokejistu Mariána Hossu bolesti chrbta. Z toho dôvodu vynechal prípravné zápasy a musel sa so spoluhráčmi zohrávať v úvode sezóny.

Tento rok si "čierni jastrabi" rozložili kemp v meste South Bend v štáte Indiana. Po piatkovom prvom spoločnom tréningu videl Hossa v porovnaní s vlaňajškom veľké rozdiely.

"Minulý rok som kemp takmer celý premaródoval. Ale v priebehu sezóny ma zdravie poslúchalo a to bude najdôležitejšie aj v nadchádzajúcom ročníku. Ak zopakujem počet zápasov z uplynulej sezóny, budem rád. Tento rok je to iné, do kempu som prišiel fit a môžem zaberať naplno od začiatku. Dokonca hladinu tuku v tele mám o osem percent nižšiu ako vlani," povedal v rozhovore pre televíziu ESPN 35-ročný Trenčan.

Ten sa na tréningu zaradil do útoku k centrovi Jonathanovi Toewsovi a krídelníkovi Patrickovi Sharpovi. Zložením staronová formácia ukázala súhru takmer okamžite, keď Hossa najskôr po spolupráci so Sharpom a potom aj s Toewsom zaznamenal dva góly.

Výborné výkony bez ohľadu na vek

Slovenský útočník Chicaga Marián Hossa si utiera tvár na striedačke, 18. októbra 2013.
Foto: TASR/AP Photo
Chicagský tréner Joel Quenneville ignoruje fakt, že elitný útočník oslávi v januári 36. narodeniny. "Marián predvádza výborne výkony bez ohľadu na svoj vek. Jeho výkonnosť je na vysokej úrovni už niekoľko sezón a vôbec sa nám nezdá, že by mal v pláne spomaliť. Máme to šťastie, že v našom tíme figuruje taký kvalitný typ zakončovateľa akým 'Hoss' je. Myslím, že to naplno dokázal aj dnes," povedal na adresu svojho zverenca po piatkovom tréningu kouč Quenneville.

Špeciálne osobné ciele si pred blížiacou sa sezónou Hossa neurčil. V uplynulom ročníku dosiahol za tridsať gólov a rovnaký počet asistencií 60 kanadských bodov, čo bola jeho druhá najvyššia produktivita od príchodu do Chicaga v roku 2009. "Keď som bol mladší, tak som si vždy nejaké to maximum vytýčil. Ale pred aktuálnou sezónou mám jediný cieľ - opäť získať Stanleyho pohár. Ak k tomu prispejem gólmi alebo obrannou hrou, budem iba rád. Hokej si stále užívam a som rád, že môžem byť súčasťou tohto tímu," dodal Hossa.

Chicago začne sezónu 2014/15 na ľade Dallasu Stars vo štvrtok 9. októbra.

Slovenský hokejista Marián Hossa v popredí, archívne foto
Foto: TASR/AP Photo