Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Marián Hossa sa v Trenčíne pokúsi streliť najkurióznejší gól kariéry

Marián Hossa Foto: Dukla Trenčín

Strieľať na bránu bude z najvyššieho bodu tribúny Zimného štadióna Pavla Demitru.

Trenčín 10. septembra (TASR) - Mariána Hossu čaká v piatok veľká hokejová výzva. Počas zápasu 1. extraligového kola medzi Duklou Trenčín a HC Košice sa pokúsi streliť najkurióznejší gól svojej kariéry, a to z najvyššieho bodu tribúny Zimného štadióna Pavla Demitru.

Elitný krídelník Chicaga v zámorskej NHL bude mať k dispozícii tri pokusy. Puk sa bude snažiť umiestniť do bránky zo 75-metrovej vzdialenosti a zároveň z najvyššieho bodu diváckej tribúny. Informoval o tom klub prostredníctvom svojej mediálnej kampane "Tiež Dukla", ktorej súčasťou sú bývalé legendy klubu, ale i terajší úspešní slovenskí hokejisti. Okrem iných ju podporili aj Miroslav Šatan, Dominik Graňák, Rastislav Pavlikovský, Zdeno Chára, Marián Gáborík či práve Marián Hossa.

Trenčania nastúpia na piatkový zápas proti majstrovi v novom šate, keď k tradičnej žltej a červenej farbe svojich dresov minulý týždeň oficiálne pridali aj náhradnú bielu. V súčasnom výbere trénera Romana Stantiena sa pod hradom Matúša Čáka po 16 rokoch predstaví aj Branko Radivojevič, spoločne s Richardom Lintnerom odohrajú za Duklu niekoľko duelov v úvode nového ročníka.

Začiatok zápasu medzi Trenčínom a Košicami bol pôvodne naplánovaný na 17.30 h, po dohode oboch klubov však hlavný rozhodca vhodí úvodné buly až o 19.00.